Política

L’Equador vota si recupera el llegat de Correa

Andrés Arauz, amb el suport de l’expresident Correa, i Guillermo Laso es disputen el poder en la primera volta

Andrés Arauz, secundat per l’expresident equatorià Rafael Correa, i Guillermo Lasso, que busca per tercera vegada arribar al poder, sortien com a favorits, aquest diumenge, en la primera volta de les eleccions equatorianes, volta plena d’incògnites.

Les eleccions presidencials van escenificar una batalla entre dos models ja coneguts a l’Equador. D’una banda, l’esquerra hereva de l’expresident Correa, representada per Andrés Arauz, que busca recobrar el poder. A la banda contrària, Guillermo Lasso, un polític conservador i liberal que intenta per tercera vegada arribar al Palau de Carondelet. Encara que les enquestes apunten que la votació no es resoldrà en primera volta i aquests dos candidats hauran de competir de nou en un desempat a l’abril, la desmobilització i la fragmentació del vot, amb 16 aspirants en les paperetes, van afegir incertesa a la jornada. Yaku Pérez, dirigent indígena, i l’empresari Xavier Hervas, que va augmentar la seva popularitat gràcies a les xarxes socials, poden restar impuls als favorits.

La jornada electoral va arrencar amb alguns retards i llargues files entorn dels col·legis i centres de votació a Quito i Guayaquil, on els votants esperaven per votar seguint els protocols de bioseguretat establerts per la Covid-19. Alguns presidents de col·legis electorals a Quito van assegurar que diverses juntes receptores de vot no s’havien pogut instal·lar a les 7 del matí, quan va arrencar la jornada, per l’absència dels integrants de les meses de votació. A causa de l’absència dels ciutadans designats per a integrar-les, les meses van ser formades pels electors que havien acudit a primera hora a dipositar els seus vots.

Les autoritats sanitàries havien recomanat a la població que fins al migdia acudissin els votants amb cèdules d’identitat acabats en nombre parell i a la tarda, els imparells. Així mateix, havien recomanat que els votants acudissin a votar amb una doble màscara de protecció, que portessin un bolígraf i evitessin les aglomeracions.

Tant l’interior com els exteriors dels recintes electorals van ser custodiats per militars i policies que van vigilar, a més de la seguretat ciutadana, el compliment de les normes sanitàries dictades amb motiu de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur