Política

Vox promet fer una “oposició total” al govern

Tarragona ha estat la demarcació on el partit d’ultradreta ha obtingut més suport

Una “oposició total” al govern que es constitueixi, sigui quin sigui, per construir una “alternativa”. Així afronta Vox la nova legislatura, com va prometre ahir el líder de la formació ultradretana, Santiago Abascal, l’endemà dels comicis que han possibilitat la seva arribada al Parlament amb 217.883 vots. Abascal va reconèixer que el resultat que situa el partit com el quart més votat ni ells mateixos l’imaginaven i representa una “responsabilitat colossal”. El candidat, Ignacio Garriga, va assegurar que amb Vox al Parlament “res serà igual” perquè exercirà una “oposició forta, contundent”, com a “dic de contenció enfront de les polítiques liberticides del separatisme i l’esquerra”.

Vox ha obtingut el 7.69% del total de vots a Catalunya, amb més presència a les demarcacions de Tarragona i Barcelona. A Tarragona, on ha aconseguit dos diputats, el percentatge dels ultradretans ha estat del 9,4% i a Barcelona, del 7,69%; a Girona, del 6,16% i a Lleida, del 5,53%. Ha estat la primera força a Vilamalla (Alt Empordà) i la Pobla de Mafumet (Tarragonès), i la segona a Badia del Vallès i Bossòst (Aran).

Els sindicats CCOO i UGT van lamentar l’entrada dels ultradretans a l’hemicicle i van demanar al conjunt dels partits que impedeixin que les seves iniciatives prosperin.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme va convocar ahir una trentena de concentracions arreu del país per manifestar-se en contra de l’entrada de VOX al Parlament. A la de la Plaça Sant Jaume s’hi van reunir unes cent persones.

Acta del Mossos per la celebració del resultat

Redacció

Els Mossos d’Esquadra van aixecar acta de denúncia a Vox per una concentració a la nit electoral en què una vintena de persones celebraven al carrer el resultat de les eleccions. Segons va explicar ahir el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la denúncia es va interposar per haver-se saltat el toc de queda i no haver demanat a temps autorització per a la concentració. D’altra banda, Unitat Contra el Feixisme va convocar ahir al vespre concentracions de protesta contra Vox. El col·lectiu va declarar no resignar-se “davant l’arribada al Parlament d’un partit que alberga feixistes i neonazis” i va demanar als partits que “no cedeixin ni un mil·límetre a les propostes ultres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera