Política

ERC i la CUP s’asseuen i obtenen avenços notables en habitatge i salut

ERC i Junts també es van reunir ahir al vespre de manera discreta i sense comunicat

Els anticapitalistes reclamen que es reverteixin les privatitzacions

Nova reunió d’ERC i la CUP dedicada aquesta vegada a les “mesures de rescat social” que els anticapitalistes també consideren urgents per tal de tapar “hemorràgies”, per la qual cosa reclamen que aquestes es portin a terme de manera immediata.

Mentrestant, els dos socis majoritaris, ERC i Junts, “continuen negociant amb reunions discretes”, segons ha pogut saber aquest diari de fonts de l’equip de Puigdemont. Els republicans també mantenen discreció pel que fa a aquests contactes. L’última reunió oficial data del 23 de febrer, i ahir cap de les dues parts va emetre cap comunicat.

Segons fonts d’ERC, que ahir van ser els únics a fer un comunicat després de la reunió amb la CUP, s’han produït “avenços” importants en la concreció de les mesures, especialment sobre habitatge i sistema sanitari.

D’una banda, la llei de l’habitatge aprovada pel Parlament i que el TC va anul·lar i, de l’altra, un pla de rescat social per fer front a la crisi social i sanitària que comporta la pandèmia de la Covid-19, són els dos elements importants que la CUP ha posat sobre la taula des del primer dia. Cal recordar que, en temes d’habitatge, la CUP vol que s’apliqui la llei que ha estat vetada pel TC i evitar desnonaments i regular el preu del lloguer. Quant a salut, la CUP demana un model 100% públic i “revertir les privatitzacions”, va indicar Xavier Pellicer.

ERC expressava una valoració positiva de les reunions a través d’un comunicat fet arribar a la tarda, però el cert és que al matí un dels negociadors, Sergi Sabrià, ja assenyalava: “En les negociacions amb la CUP hem entrat més a fons; amb Junts ens està costant més.” Els republicans se senten “contents i il·lusionats” en veure que hi ha una bona sintonia, però no s’ha donat a conèixer cap acord concret i tot se centra en les línies mestres que reclama la CUP i que espera que Junts i els comuns també comparteixin.

LA FRASE

En les negociacions amb la CUP hem entrat més a fons; amb Junts ens està costant més
Sergi Sabrià
diputat electe i negociador d’erc

Pel govern, les ‘foam’ encara s’usen

f.E

La tesi del govern com a tal, i no dels partits que el formen, és que una eventual discussió sobre com reformular el model de seguretat pública s’ha de formar de manera pausada i, per tant, s’ha d’abstreure del soroll inherent a unes negociacions per fer govern. “Això ha de poder debatre’s de manera serena al Parlament en la nova legislatura, escoltant experts i treballant de manera silenciosa”, va remarcar ahir la consellera portaveu, Meritxell Budó. I mentre no es porta a terme aquesta disquisició, no és oportú prendre decisions com deixar d’utilitzar els projectils de foam. “És una arma autoritzada que va substituir les pilotes de goma, que a l’Estat espanyol encara estan permeses”, va recalcar Budó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia