Política

Comença el judici als cinc membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O

Una sentència del TSJC s’afirma que l’administració electoral de l’1-O “mai va arribar a estar operativa”

Tres anys després de formalitzar-se la querella de la fiscalia, aquest dimecres comença el judici als cinc acadèmics que van ser nomenats -pels grups parlamentaris de JxSí i la CUP- membres de la sindicatura electoral del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017. La cita ha patit dos ajornaments a causa de la covid-19.

Òmnium Cultural ha considerat que amb els cinc membres de la sindicatura s’enceta la segona onada de judicis contra l’independentisme.

Representants de l’entitat cultural que presideix Jordi Cuixart i membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’han concentrat a primera hora del matí a la Ciutat de la Justícia per donar suport als encausats.

La magistrada del penal número 11 de Barcelona és l’encarregada de dirimir si van cometre els delictes de desobediència comuna i usurpació de funcions com sosté la fiscalia, pels quals els demana dos anys i nou mesos de presó i, alternativament, un any d’inhabilitació per exercir càrrec electoral i públic, a més de pagar una multa de 5.400 euros per desobediència als tribunals.

El seu advocat, el penalista Ramon Setó, en defensa l’absolució i sosté que quan la fiscalia va presentar la querella, cap dels cinc encausats havia rebut cap requeriment del Tribunal Constitucional.

Per a aquest judici, podria ser clau una sentència recent del TSJC, en la qual s’afirma que l’administració electoral de l’1-O “mai va arribar a estar operativa”.

Es preveu que avui declarin els acusats: Jordi Matas, president de la sindicatura de l’1-O; Marta Alsina, vicepresidenta; Marc Marsal, secretari, i els vocals Tània Verge i Josep Pagès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia