Política

JxCat, ERC i CUP presenten una resolució en defensa de la sobirania del Parlament

Ho fan després de la querella de la fiscalia contra el president de la cambra, Roger Torrent, i membres de la Mesa

La iniciativa apunta que la cambra es compromet a seguir aprovant propostes sobre l’autodeterminació

JxCAT, ERC i la CUP han registrat aquest dimecres una proposta de resolució en defensa de la sobirania del Parlament després de la querella de la fiscalia contra el president de la cambra, Roger Torrent, i membres de la Mesa. La iniciativa apunta que el Parlament ha aprovat desenes de resolucions sobre el dret d’autodeterminació i es compromet a continuar fent-ho “si aquesta és la voluntat dels diputats”. També mostra la seva preocupació pel fet que la fiscalia consideri “querellables” la defensa de l’autodeterminació o la reprovació de la monarquia. Els independentistes han intentat que els comuns se sumessin a la proposta, sense èxit.

La proposta de resolució, presentada en una roda de premsa per les diputades Gemma Geis, Anna Caula i Maria Sirvent, ha estat registrada aquest dimecres al matí al Parlament, quan falten pocs dies perquè es constitueixi la nova cambra. Per això les diputades han explicat que la proposta registrada actua com a “denúncia” i s’han compromès a emplaçar-se i reafirmar-se en l’esperit d’aquesta iniciativa la pròxima legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia