Política

Villarejo surt de la presó i avisa que ara es defensarà

L’excomissari assegura que l’han tingut empresonat gairebé quatre anys perquè no parlés

Avança que en la seva compareixença aquest dijous a l’Audiencia Nacional farà declaracions “molt interessants”

L’excomissari de la Policía Nacional espanyola José Manuel Villarejo, investigat per l’Audiencia Nacional pel cas Tàndem, ha sortit poc després de dos quarts de set de la tarda de la presó madrilenya d’Estremera, on estava tancat en presó provisional des de novembre de 2017.

En unes breus declaracions als mitjans a la sortida del centre, Villarejo ha advertit que ara podrà parlar per defensar-se. “És l’única raó per la que m’han tingut empresonat, perquè no parlés”, ha manifestat tan bon punt ha posat els peus al carrer. “Les clavagueres no generen merda, la netegen”, ha afegit.

Villarejo ha volgut deixar clar que no pensa fugir sinó que declararà en la trentena de peces en les quals se l’investiga. “L’únic que vull és defensar-me”, ha assegurat. Sense anar més lluny, demà està citat a comparèixer a l’Audiencia Nacional per dues d’aquestes peces i ha avançat als periodistes que farà “declaracions molt interessants”.

El jutge Manuel García Castellón, a petició de la fiscalia, ha acordat aquest dimecres la seva posada en llibertat davant la impossibilitat que el tribunal el jutgi abans de novembre, quan es compleix el límit màxim de 4 anys de presó preventiva.

L’expolicia ha agraït el tracte que li han dispensat “la immensa majoria” de funcionaris de presons i guàrdies civils però ha carregat contra el director de la presó d’Estremera, al qual ha titllat de “ca Cèrber que ha seguit les ordres polítiques”.

De fet, Villarejo, que ha aperagut amb un pegat a l’ull esquerre, ha denunciat maltractaments durant el seu empresonament i ha apuntat que aquest és l motiu de l’ictus que li ha “inutilitzat l’ull”. “Aquí estic, per molts maltractaments i molt tortura que m’han fet, continuo viu”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia