Política

Serret nega la malversació però admet que va desobeir

La diputada defensa davant del jutge Llarena el mandat democràtic que va permetre el 2017 poder fer l’1-O

L’exconsellera reivindica al Tribunal Suprem la via política per solucionar el conflicte

La diputada d’ERC Meritxell Serret va declarar ahir davant del jutge Pablo Llarena, processada pels delictes de malversació de fons públics i desobediència quan era consellera d’Agricultura del govern de Carles Puigdemont. Els fets es remeten a la celebració de l’1-O i els fets posteriors durant el 2017. Serret es va exiliar a Bèlgica, on ha estat els últims tres anys, i el mes de març passat va optar per tornar i posar-se a disposició del jutge instructor del Suprem, una decisió que no va poder executar fins ahir a causa del seu confinament per la Covid-19.

Ahir, i després d’hora i mitja de declaració, Serret va explicar que havia admès davant el jutge Llarena que va rebre els requeriments del Tribunal Constitucional reclamant l’aturada de tota actuació a favor de l’1-O i que va actuar emparada pel mandat democràtic sorgit de les urnes en les eleccions del setembre del 2015 quan la candidatura de Junts pel Sí va guanyar les eleccions i va poder formar govern. “He reconegut haver rebut els requeriments del TC i he assumit els acords de govern que vam realitzar seguint el mandat popular d’aquella majoria parlamentària d’impulsar el referèndum”, va assenyalar ahir l’exconsellera quan va sortir del Suprem. I de la mateixa manera que va admetre la desobediència, Serret també va deixar clar que des del seu departament no es va fer cap despesa ni, per tant, es va malversar cap diner públic en la celebració de l’1-O. “Mai es va incórrer en cap despesa que pogués ser considerada delicte”, hi afegia. Així ho recull també la sentència del Suprem del 2019, fet pel qual al final només serà jutjada pel delicte de desobediència, que no implica presó.

Serret va defensar que ara com a diputada del Parlament continua treballant “per una solució política per a aquest conflicte polític”, que, va afegir-hi, va derivar en una “causa general contra l’independentisme”. A Serret la van acompanyar el president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès; la portaveu d’ERC, Marta Vilalta; la diputada de Junts Pilar Calvo i el de la CUP Albert Botran, al Congrés dels Diputats.

LES FRASES

He reconegut haver rebut requeriments del TC i he assumit els acords de govern, que vam aplicar seguint el mandat popular
Des d’Agricultura mai es va realitzar cap despesa que pogués ser considerada delicte
Meritxell Serret
diputada d’erc al parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia