Política

Reobren el pas entre Maçanet i Costoja

La prefectura va fer enretirar ahir els blocs que hi impedien el pas des del gener

La prefectura francesa va fer obrir ahir a quarts de nou del matí la carretera –GI-503– entre Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) i Costoja (Vallespir) –D3–, tal com havia confirmat divendres passat l’alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch, a aquest diari. Aquest és un dels cinc passos fronterers que el govern francès va tancar amb blocs de formigó l’11 de gener passat, juntament amb el coll de Banyuls, el coll de la Manrella i dues vies més de l’Alta Cerdanya que continuen tancades.

El tancament d’aquesta carretera va convertir el trajecte diari dels veïns de Maçanet de Cabrenys en una odissea d’hora i mitja pel Pertús. També va obligar a tancar molts restaurants i establiments comercials de la zona. El responsable del restaurant Can Mach, Jordi Mach, admetia ahir a l’agència ACN que l’obertura era “una molt bona notícia”. Mach explicava que el tancament havia estat “un cop molt dur” per al negoci i va lamentar que l’Estat francès s’hagués escudat en l’amenaça terrorista per tancar una carretera que afecta el dia a dia de la gent de la zona. L’alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch, admetia que la decisió d’obrir l’havia viscut amb incertesa durant el cap de setmana perquè no les tenia totes sobre el compliment de la promesa d’obertura. “Fins que aquest matí no hem vist les màquines a la carretera no ho hem tingut clar”, afirmava a l’agència ACN.

Sense data per als colls de Banyuls i de la Manrella

Ahir al matí, l’alcalde de la Vajol, Joaquim Morillo, admetia que no tenia cap confirmació, ni del govern espanyol ni del francès, sobre quina previsió hi ha pel que fa a l’obertura de la pista forestal del coll de la Manrella que connecta la Vajol amb Morellàs. “Ara mateix continua tancada i no tenim cap previsió d’obertura, tot i que confiem que sigui aquesta mateixa setmana”, assenyalava Morillo. Tampoc tenia cap novetat ahir l’alcalde d’Espolla, Carles Lagresa, sobre l’obertura del coll de Banyuls. El batlle expressava el malestar pel fet que es mantingués tancat. “No és gaire coherent que se n’obri un i no els altres”, expressava ahir, esperançat, això sí, que l’obertura arribi aviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió