Política

Brussel·les urgeix a ratificar el fons de recuperació abans de finals de maig per evitar el retard de les ajudes

La CE avisa que si s’endarrereix al juny les primeres bestretes no arribaran fins a l’agost, un mes més tard del previst

UE i els agents socials es comprometen a assolir un nivell d’ocupació del 78% en persones d’entre 20 i 64 anys el 2030

La Comissió Europea (CE) ha instat els 8 estats membres de la Unió Europea (UE) que encara no han ratificat la llei de recursos propis que permetrà engegar el fons de recuperació a fer-ho abans de finals de maig per evitar el retard de les primeres ajudes.

La presidenta de l’executiu comunitari, Ursula Von der Leyen, ha avisat aquest divendres que si el procés de ratificació no es conclou aquest mes, no podran anar als mercats fins al juliol i, per tant, no podran començar a fer els primers avançaments fins a l’agost. És a dir, un mes més tard del que està previst.

Àustria, Estònia, Finlàndia, Hongria, Irlanda, Països Baixos, Polònia i Romania encara no han aprovat la llei.

“Esperem que facin tot el possible per ratificar-la abans de finals de maig”, ha desitjat Von der Leyen durant la roda de premsa amb motiu de la Cimera Social Europea, que se celebra aquest cap de setmana a Porto (Portugal).

En aquesta trobada, la UE i els agents socials s’han compromès a assolir un nivell d’ocupació del 78% en persones d’entre 20 i 64 anys el 2030.

També han acordat en una declaració conjunta treballar perquè en deu anys almenys el 60% dels adults participin en formació cada any i per reduir en 15 milions el nombre de persones en risc d’exclusió social o pobresa al bloc europeu.

“És ambiciós, però assolible”, ha assegurat Von der Leyen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia