Política

Oposició del PSC amb acords estratègics

Granados promet contundència, però reafirma suports en salut i fons europeus

El PSC va reafirmar ahir la mà oberta anunciada pel seu líder, Salvador Illa, al futur govern d’Aragonès en la lluita contra la pandèmia de Covid-19, però també en la gestió dels projectes estratègics que han de rebre finançament a través dels fons europeus. La viceprimera secretària del partit i vicepresidenta segona del Parlament, Eva Granados, va anunciar una oposició “contundent” però sense “batusses” al govern d’ERC i Junts, però també va refermar el compromís de “lleialtat” en afers prioritaris i estratègics, com la gestió sanitària i la reindustrialització verda.

Dit això, però, el PSC comparteix la diagnosi d’En Comú Podem sobre la revàlida del pacte de republicans i postconvergents amb valoracions més carregades de tinta. Granados va afirmar que “Junts ha fet passar ERC per l’adreçador” i va pronosticar una “orientació més dretana” de l’executiu per l’assumpció de Junts de les conselleries de Salut i Drets Socials. Per ella, ERC i Aragonès surten “afeblits” de l’acord després de tres mesos de “guerra oberta entre socis” i atribueix el pacte de govern a l’objectiu de la “supervivència de 500 càrrecs” públics de l’executiu. També Aragonès en sortirà afeblit com a futur president de la Generalitat, segons Granados, per causa de l’espai de coordinació estratègic pactat per ERC i Junts, del qual seran part els tres partits i les entitats sobiranistes. Aquest espai es coordinarà amb el Consell per la República.

“Pròrroga agònica d’un fracàs”

Salvador Illa, que es convertirà en cap de l’oposició al Parlament per l’acord d’ERC i Junts, va qualificar ahir el futur govern de “pròrroga agònica d’un fracàs”. En una entrevista a la Cope recollida per Efe, Illa encara no donava per feta la consumació del pacte vistos els canvis sobtats d’aquests tres mesos en referència a les diferències entre ERC i Junts. Illa augura “un horitzó gens esperançador per a Catalunya” amb la revàlida del govern independentista i referma “el corrent de fons” que veu en el país a favor de canviar les prioritats de govern i que, tard o d’hora, liderarà el PSC, conclou. Illa repeteix que tornarà a proposar la seva candidatura a Borràs en la tanda d’aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona