Política

El Suprem ultima l’informe dels indults i el PP els vigila

L’alt tribunal preveu concloure el seu veredicte no vinculant la setmana que ve i passar l’afer a Sánchez

Casado vol recórrer contra la seva concessió basant-se en la falta de penediment dels presos

Al maig s’exhaureix el termini que es va fixar el Tribunal Suprem per ultimar els informes sobre els indults als presos polítics que el tribunal va jutjar el 2017 i va condemnar l’octubre del 2019 a penes de 9 a 13 anys. Mentre que el Suprem preveu entregar la setmana que ve a Pedro Sánchez un veredicte que no és vinculant i que pot ser desatès pel president, el líder del PP, Pablo Casado, obre ja la porta a impugnar la seva concessió.

L’informe del Suprem serà contrari als indults (si els hagués vist idonis ho hauria recollit en la seva sentència) i se sumarà al de la fiscalia –bel·licosament contrari– i al de l’Advocacia de l’Estat, que es va centrar en la malversació i que considera ja reparat el teòric mal. Amb tots els informes a la mà, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, haurà d’elevar el seu informe individual de cada cas i l’indult –total o parcial– passarà a ser una decisió de Sánchez.

Després de convertir Ceuta en front d’oposició, el PP espera ara els indults com a nou front de desgast de Sánchez. Casado confia que la falta de penediment del lema Ho tornarem a fer li regala l’argument per presentar un recurs al Suprem. “Si es donen indults sense complir la llei, el PP hi recorrerà en contra al Suprem”, avisa. I té l’aval de José María Aznar: “Qui vulgui destruir la Constitució i la unitat d’Espanya, que ho pagui.”

297 sís i només el no de Vox a la llei de la infància

El Congrés va aprovar ahir la llei de protecció a la infància, que proporciona més temps per denunciar els abusos a menors perquè la prescripció té lloc quan la víctima tingui 35 anys i no 18 com ara, i ho va fer amb una insòlita majoria que voreja la unanimitat: 297 vots a favor i només els 52 vots en contra de Vox. La llei neix amb una dotació de 70 milions i amb l’obligació que tothom que conegui o sospiti d’un cas de violència contra els nens ho comuniqui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia