Política

Ciutadans alerta la CE de la “gravetat” d’indultar als presos catalans

L’eurodiputada Maite Pagaza considera que indultar els líders independentistes és un “gran perill” per l’Estat de dret

Ciutadans ha advertit en una carta a la Comissió Europea de la possibilitat que el govern espanyol indulti als presos catalans. A l’escrit, dirigit a la vicepresidenta de la Comissió Europea, Vera Jourová, i als comissaris de Justícia i d’Interior, Didier Reynders i Ylva Johansson, l’eurodiputada Maite Pagaza els alerta de la “gravetat” que suposaria un indult. A més, demana a l’Executiu europeu que ho tingui en compte a l’hora d’elaborar el seu informe anual sobre el respecte a l’Estat de Dret a Espanya. “L’arbitrarietat i parcialitat en l’exercici del poder és un dels grans perills per al nostre Estat de Dret”, ha advertit Pagaza.

A la carta, Pagaza explica els successos de 2017, les condemnes imposades i afirma que el govern espanyol prepara el seu indult. A més, subratlla que, des del seu punt de vista, no es compleixen les condicions necessàries per a l’indult perquè els condemnats no han mostrat penediment.

L’eurodiputada de Ciutadans també ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi citat els valors de la Constitució i hagi dit que no es guiarà per la venjança o la revenja per argumentar l’indult dels presos. “Es tracta de declaracions que degraden els pilars de l’Estat de Dret perquè aquesta interpretació, irracional i arbitrària, suposa que el compliment de la llei i la lluita contra la impunitat equivalen a una ‘venjança’ o ‘revenja’”, ha dit Pagaza.

A més, també ha exposat que els indults “afavoriran” el govern espanyol al Congrés. “Facilitaria el vot de les formacions a les quals pertanyen els presos, la qual cosa podria arribar a ser una mena d’autoindult, contrari a la llei”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia