Política

Cuixart, respon al TC pel seu recurs a la condemna del Suprem: “Ens veiem a Estrasburg”

Mauri considera que la “divisió” dels magistrats en els recursos dels presos “vaticina la derrota” d’Espanya

“Ni un pas enrere i ens veiem a Estrasburg!”. Així ha reaccionat el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que tomba el seu recurs sobre la sentència a 9 anys de presó per sedició del Tribunal Suprem pels fets de l’1-O i el 20-S del 2017. “La societat civil mai no renunciarem als drets democràtics condemnats pel Suprem”, ha indicat a Twitter.

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha considerat, per la seva banda, que “la divisió” del TC en els recursos dels presos independentistes “vaticina la derrota” d’Espanya a Estrasburg. A parer d’Òmnium, els vots particulars “admeten clarament” els dèficits democràtics de l’Estat i evidencien les “fissures” en la seva “estratègia repressiva”.

“La unitat d’Espanya no pot ser utilitzada com un límit a l’hora d’exercir els drets fonamentals”, ha dit Mauri, i ha insistit que l’independentisme té “tot el dret a manifestar-se per demanar l’exercici del dret a l’autodeterminació”. “No és cap delicte i avui ja ho admeten des de dins del mateix Constitucional invocant sentències prèvies del Tribunal Europeu de Drets Humans”, ha subratllat el vicepresident d’Òmnium.

Mauri també ha destacat que els dos vots subratllen que la condemna contra Cuixart “pot tenir un efecte devastador contra la qualitat democràtica” de l’Estat i “empobreix la democràcia perquè limita els drets fonamentals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia