Política

El Govern rep els presos polítics al Palau de la Generalitat després de l’indult

El president reclama la fi de l’“ofensiva judicial i del Tribunal de Comptes”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut acompanyat de la resta de membres del Govern els nou presos independentistes condemnats arran del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i que van ser indultats pel govern espanyol la setmana passada. El Palau de la Generalitat ha acollit la recepció oficial del Govern a aquests líders de l’independentisme encapçalada per Aragonès, que ha fet una crida a “perseverar fins que la repressió cessi del tot i es respecti la voluntat popular de la ciutadania”. “Avui res s’acaba”, ha advertit en cloure l’acte.

El cap del Govern ha reivindicat l’amnistia i l’autodeterminació per resoldre el conflicte polític i ha reclamat que s’acabi “d’una vegada per totes l’ofensiva del poder judicial i del Tribunal de Comptes contra l’independentisme”. “La via democràtica per resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol passa inevitablement per la democràcia”, ha resumit.

Aragonès, els consellers de l’actual Govern i alguns membres de l’anterior executiu han rebut l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa, així com el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i actual secretari general de JxCat, Jordi Sánchez. També s’han trobat amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia