Política

Sánchez diu que les taules petitòries del PP “inciten a l’odi i a la discòrdia entre espanyols”

El president espanyol acusa Casado de pretendre “alimentar-se” del conflicte

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimecres el PP de generar “odi i discòrdia entre els espanyols” amb les taules petitòries contra els indults als presos independentistes.

Sánchez ha aprofitat el torn de rèplica als grups parlamentaris per recordar que els populars no tenen suport electoral a Catalunya fruit –ha dit– del fet que no tenen “cap projecte” per a Catalunya i per contra pretenen “alimentar-se” del conflicte.

El president espanyol ha insistit que a hores d’ara qui representa els constitucionalistes catalans “és Salvador Illa”, i s’ha mostrat convençut que el recurs que els populars han interposat al Tribunal Suprem contra els indults acabarà essent desestimat.

Sánchez ha destinat bona part de la seva intervenció a rebatre les acusacions de Casado, que prèviament li ha demanat que dimiteixi i convoqui eleccions. Segons el president espanyol, els populars no entenen la situació a Catalunya “com una qüestió d’Estat, sinó de partit” per treure rèdits a altres territoris. “Per això no representen els catalans, ni els independentistes ni els constitucionalistes”, ha dit abans de preguntar al líder del PP “qui li ha transmès que els indults són il·legals”, si Jorge Fernández Díaz o María Dolores de Cospedal.

En aquest sentit ha assegurat que els populars van actuar amb “hipocresia i mala fe” per haver impugnat articles de l’Estat de Catalunya del 2006 que els semblen “perfectament constitucionals” a altres estatuts, i d’haver activat “una infame policia patriòtica que alhora que encobria els seus delictes en fabricava altres d’imaginaris contra els seus adversaris polítics”.

Sánchez també ha emplaçat el PP a fer possible la renovació del Tribunal de Comptes, perquè “la Constitució ens obliga a tots”, i si el PP s’hi nega “incompleix la Constitució cada dia”. En aquest sentit ha criticat que el PP parli de “despolitització” mentre una exministra d’Aznar com Margarita Mariscal de Gante resolgui els expedients.

A més, el president espanyol ha retret a Casado que hagi dit que la Guerra Civil va ser “un enfrontament entre els que volien democràcia sense llei i els que volien llei sense democràcia”.

El president espanyol també ha respost la intervenció del líder de Vox, Santiago Abascal, a qui ha acusat de tenir com a única proposta política per a Catalunya el discurs d’Espartero, que “deia que pel bé d’Espanya cal bombardejar Barcelona un cop cada cinquanta anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia