Política

L’ONU alerta que hi ha 1,8 milions de persones en risc de patir fam a Etiòpia

Tot i l’alto el foc anunciat pel govern, el conflicte a la regió de Tigre impedeix l’entrega d’ajuda alimentària

La crisi empitjorarà amb l’arribada de les pluges

L’ONU ha alertat de la “dramàtica” situació humanitària a la regió etíop de Tigre, on segons l’organització internacional hi ha unes 400.000 persones en situació de fam i 1,8 milions més a punt de caure-hi. Ramesh Rajasingham, cap humanitari en funcions de les Nacions Unides, va advertir el Consell de Seguretat que les vides de moltes d’aquestes persones dependran que es pugui subministrar o no ajuda humanitària de manera urgent i immediata.

L’ONU denuncia importants problemes per arribar a les persones necessitades d’assistència a Tigre, malgrat l’alto el foc unilateral anunciat dilluns pel govern d’Addis Abeba per posar fi a vuit mesos d’ofensiva militar. El bloqueig sobre la regió s’agreuja i augmenta la pressió sobre la població civil. El Programa Mundial d’Aliments (PMA) de l’ONU ha reprès el repartiment de menjar a la zona, però continua tenint problemes per a un accés segur després dels recents atacs i les traves imposades per les parts en conflicte. Rajasingham va assegurar davant del Consell que la “pitjor situació de fam vista en dècades” es continua deteriorant. Segons va dir, hi ha uns 33.000 nens amb malnutrició greu, i la crisi encara empitjorarà amb la pròxima arribada de l’època de pluges, que, a més, crea el risc de brots de malalties. En total, hi va afegir, uns 5,2 milions de persones necessiten ajuda alimentària, fet que fa més vital encara augmentar el transport de provisions a Tigre.

Més de 40 immigrants morts en un naufragi a Tunísia

Redacció

Almenys 43 persones van morir ahir en aigües del Mediterrani arran del naufragi de la seva embarcació davant la costa de Tunísia. La nau, que havia salpat de la localitat líbia de Zawara rumb cap a Lampedusa (Itàlia), va navegar a la deriva empesa pels forts vents, les onades i els corrents marins, cap a l’oest. Hi anaven 84 persones més –la majoria procedents d’Egipte, el Sudan, Eritrea i Bangladesh–, que van ser rescatades i portades a terra, on van ser enviades a centres de detenció i entregades a les autoritats locals. Aquest és el naufragi més greu de l’any davant de Tunísia després d’un altre a l’abril en què van morir ofegades 41 persones, incloent-hi un nen petit i una desena de dones. Diverses ONG ja havien alertat del risc de naufragis aquest cap de setmana a causa de les bones condicions climàtiques dels darrers deu dies, en què s’han enfonsat més embarcacions i també se n’han interceptat i salvat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia