Política

Dimiteixen tres membres de la direcció de l’ICF abans de la votació sobre l’aval de 5,4 milions d’euros

Es tracta dels independents Francesc Casas, Mercedes Domingo i Virginia Verger

Tres membres de la direcció de l’Institut Català de Finances (ICF) van dimitir abans de la votació sobre la concessió de l’aval de 5,4 milions d’euros per fer front a les fiances imposades pel Tribunal de Comptes a la trentena d’exalts càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior entre el 2011 i el 2017, segons ha pogut confirmar aquest diari.

El Departament d’Economia només ha confirmat la renúncia, que va tenir lloc dilluns, alhora que ha explicat que el seu mandat havia expirat l’1 de juliol. Concretament, es tracta de Francesc Casas, Mercedes Domingo i Virginia Verger, tots ells independents.

L’aval de l’ICF és una fórmula a la qual s’han acollit 29 dels 24 encausats pel Tribunal de Comptes. Els 5 restants han presentat avals pel seu compte.

La Junta de l’ICF està integrada per 11 membres, 6 dels quals independents i 5 nomenats pel Govern, el que es coneix com a dominicals. Segons informa Economia, encara està pendent la renovació d’aquests últims cinc. Pel que fa als tres dimissionaris, eren dels sis independents. Tenien el mandat exhaurit des de l’1 de juliol, però continuaven sent-ne membres, a l’espera de renovació. Economia explica que treballa en aquesta renovació des de fa algunes setmanes.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern d’aquest dimarts passat, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va descartar utilitzar la via de l’ICF per no posar en risc els treballadors públics. 24 hores més tard, però, Giró va anunciar des del Parlament que finalment sí que s’optaria per avalar els 5,4 milions a través de l’ICF després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o d’assegurar que havia rebut trucades de treballadors de l’entitat garantint que estaven disposats assumir les conseqüències.

Mentrestant, el Tribunal de Comptes va donar un termini improrrogable de dos dies a la Generalitat i a les parts afectades perquè entreguin físicament els avals. La delegada instructora ha estudiat tots els escrits rebuts, tant els dels representants legals de les persones que s’acolliran a l’aval de l’ICF com els d’altres excàrrecs que no ho faran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia