Política

Sánchez, sobre Aragonès: “Lamento que la veu de Catalunya no estigui a la conferència de presidents”

El president del govern espanyol insta el PP a “complir la Constitució” i desbloquejar la renovació d’òrgans

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha opinat que és “una pena” l’absència del president del Govern, Pere Aragonès, a la conferència de presidents de demà divendres. “Lamento que la veu de Catalunya no hi sigui”, ha dit Sánchez aquest dijous en la roda de premsa de balanç del primer semestre de 2021 al Palau de la Moncloa. El cap de l’executiu ha argumentat que s’hi abordaran “temes importants que afecten el conjunt de la ciutadania catalana” amb independència de la seva ideologia política, com són el repte demogràfic o la crisi del coronavirus. Sánchez ha defensat que l’executiu de coalició compleix “l’exercici de cogovernança que està marcat en l’ordenament jurídic” tant pel que fa als espais multilaterals com bilaterals.

En aquest sentit, Sánchez ha dit que les comissions bilaterals “també són necessàries” i “complementàries”, en referència a la trobada de dilluns amb la Generalitat. El cap de l’executiu ha fet una crida a la “unitat” i ha esperat que la conferència de presidents sigui un espai “de trobada” i no de “lluita partidista”.

Sánchez ha instat el PP a triar entre “recuperació i confrontació” i a “complir la Constitució” permetent la renovació d’òrgans constitucionals, com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Tribunal de Comptes o el Defensor del Poble. “Que el PP compleixi no depèn del govern”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia