Política

Erdogan atribueix els incendis de Turquia a “actes de terrorisme”

Insinua que l’il·legalitzat PKK és al darrere dels focs que cremen des de fa cinc dies

L’oposició retreu al govern falta d’inversions en equipaments d’extinció

Les altes temperatures al Mediterrani oriental, que s’acosten als 40 graus al sud de Turquia i que podrien pujar encara més en els pròxims dies, faciliten l’expansió de la desena d’incendis forestals en curs al país des de dimecres, que han causat almenys sis morts. Els focs afecten tota la costa mediterrània turca, des d’Hatay, a la frontera amb Síria, fins a les províncies del mar Egeu, amb focus a les zones turístiques de Marmaris i Bodrum, d’on van ser evacuats turistes. De moment, hi ha un detingut amb relació als incendis, que han destruït grans extensions de boscos i terrenys agrícoles. En un discurs televisat des de la turística Marmaris, dissabte, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, va atribuir els focs a actes de “terrorisme” fent-se ressò d’especulacions en mitjans ultranacionalistes sobre actes de sabotatge a càrrec del proscrit Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) que usarien els incendis com a arma política. Però l’oposició va retreure al govern la falta de mesures preventives i d’inversions en material d’extinció, com ara avions cisterna, tot i la freqüència dels incendis. El CHP, primer partit opositor, va acusar Erdogan d’haver desmantellat les infraestructures d’un organisme semipúblic que disposava d’equipament per controlar els incendis.

Arriben mitjans d’ajuda a Sicília

Redacció

Els primers equips de socors del nord d’Itàlia van sortir ahir cap a Sicília l’endemà que el primer ministre, Mario Draghi, declarés l’estat de mobilització estatal del sistema de protecció civil per enviar personal i voluntaris a l’illa, castigada per més de 160 incendis en les darreres 48 hores que han obligat a evacuacions, com a Catània. El servei de bombers va confirmar, dissabte, un total de 162 focs, dels quals 124 eren forestals i 38 cremaven en zones urbanes. Entre les hipòtesis sobre l’origen dels sinistres, hi ha els parcs fotovoltaics instal·lats a terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia