Política

La gendarmeria torna a demanar per Puigdemont

Tres policies certifiquen a l’UCE que el president a l’exili enguany no hi repetirà

També ho van preguntar fa dos anys

Tres gendarmes –dos homes i una dona– es van presentar ahir a la tarda a l’alberg Canigó-Pau Casals de Prada, seu central de la Universitat Catalana d’Estiu, per informar-se sobre si el president a l’exili, Carles Puigdemont, tenia previst anar-hi enguany. Els policies no hi van trobar cap dels responsables, en un acte fora del recinte en aquell moment, si bé la secretaria els va informar que aquest cop l’expresident no és en el programa ni està previst que hi vagi, després que l’any passat sí que protagonitzés un dels actes. Els gendarmes, que no van aprofundir en les raons de la consulta, van aprofitar per interessar-se també per si es complien les mesures de prevenció contra la Covid dictades per les autoritats. Puigdemont no gaudeix provisionalment d’immunitat parlamentària perquè no hi ha cap euroordre contra ell, segons va justificar el Tribunal General de la UE, que té en estudi una qüestió prejudicial sobre el cas.

L’any passat, uns dies abans de la conferència de l’expresident, va ser a l’alberg el mateix sotsprefecte de Prada, convidat pels organitzadors, per acabar de comprovar les mesures de seguretat. Fa dos anys, la gendarmeria també s’havia presentat el primer dia de l’UCE per demanar si hi anava Puigdemont, llavors confosos per la presència anunciada en un acte del conseller Jordi Puigneró, això sí.

Una edició “de transició”

La 53a edició de l’UCE encetada ahir és definida pels responsables com “de transició”, i en destaquen sobretot tant la continuïtat com el retrobament amb els alumnes, després que el 2020 es fes a porta tancada. Això sí, com que no poden negociar encara, per les restriccions per la Covid, el retorn a la històrica seu del Liceu Renouvier, que permetria una capacitat de fins a 600 alumnes, la cita enguany s’ha de cenyir a unes dimensions molt més modestes.

Com que la capacitat pròpia de menjador i de llits –tot just hi caben unes 80 persones, a l’alberg Canigó-Pau Casals– és limitada, i la majoria d’allotjaments de Prada pengen aquests dies el cartell de “complet”, tot just hi podran assistir uns 140 alumnes matriculats. I a bona part dels quals ni tan sols se’ls poden facilitar els àpats. De fet, la majoria de cursos i actes es poden seguir també telemàticament, si bé són poques les matriculacions en aquesta modalitat. Això sí, per la mateixa raó –la falta de capacitat de l’alberg, que encara té pendent de remodelar el segon pis–, els cursos es distribueixen també per altres espais, com tendals habilitats al jardí, el Casal del Conflent i la Sala del Pessebre –cal el certificat Covid per accedir-hi–. Els espectacles nocturns, a la plaça Major, també han d’acabar a les onze, quan tanquen els bars i restaurants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia