Política

Ponsatí es desvincula del govern del Consell per la República

L’eurodiputada de JxCat anuncia que des de finals de desembre ja no participa en cap de les deliberacions, decisions ni tasques de l’organisme

Lamenta que un instrument que podria ser “útil” en la “via cap a la independència” hagi quedat “supeditat” a la “política i govern autonòmics”

La consellera d’Ensenyament destituïda pel 155 el 2017 i eurodiputada de Junts per Catalunya (JxCat) Clara Ponsatí ha anunciat aquest dilluns la seva decisió de desvincular-se del govern del Consell per la República (CxRep).

En un comunicat difós a les xarxes socials coincidint amb l’inici del curs polític, Ponsatí ha fet públic que des del 23 de desembre de 2020 ja no participa a les deliberacions del Consell ni està “implicada en cap de les decisions i tasques del seu govern”.

Ponsatí justifica que ha renunciat a “participar activament” en la direcció de l’organisme en constatar que la seva implicació “no contribuïa a deslligar-lo de les lògiques electorals ni, mes endavant, de les discussions sobre la formació i la coalició de govern de la Generalitat”.

En aquest sentit, l’eurodiputada critica que un instrument que “podria ser útil per reprendre la via cap a la independència i fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre” hagi quedat “supeditat a les dinàmiques de la política i el govern autonòmics”.

L’exconsellera ha endarrerit l’anunci públic de la seva decisió per esperar que  el CxRep  entrés en una nova etapa després de les eleccions a l’Assemblea de Representats. Però després dels “reiterats retards en aquesta convocatòria”, que ara s’ha ajornat a finals d’octubre, Ponsatí considera que té “el deure d’informar sobre aquesta situació als membres del Consell i a altres persones interessades”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona