Política

Geis lamenta que es torni a perseguir judicialment “la normalitat lingüística” de les universitats catalanes

La consellera creu que s’ha “blindat” el sistema amb la decisió de no oferir exàmens bilingües als estudiants

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha lamentat aquest dilluns que es torni a perseguir judicialment “la normalitat lingüística” de les universitats catalanes.

Ho ha fet després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tornat a ordenar que els enunciats de la selectivitat s’ofereixin en català, castellà i aranès en la convocatòria del setembre, “sense preferència” per cap llengua.

El TSJC va ordenar el mateix al juny arran d’un recurs de l’Assemblea per una Escola Bilingüe. Geis ha remarcat que es tracta d’una victòria, ja que l’entitat volia aconseguir que s’oferissin exàmens bilingües a cada alumne.

“Hem aconseguit blindar un sistema en el qual els estudiants tenen a les seves mans escollir en quina llengua volen fer la prova”, ha insistit.”No hi haurà un únic model d’examen, aquesta batalla l’han perdut”, ha reblat, “davant la repressió intel·ligència, anticipació i solidaritat”.

Geis també ha afegit que enguany es podrà escollir l’aranès a qualsevol lloc de Catalunya, “fomentant” així el seu ús arreu del territori. Aquest mes de setembre hi haurà un total de 5.121 estudiants que faran les proves de selectivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia