Política

Aragonès acusa l’Estat de fer “xantatge” i no tenir “voluntat de diàleg”

El president de la Generalitat reclama el traspàs de competències per poder decidir amb el consens del territori i respectant el medi ambient

Rebutja tractar l’ampliació del Prat en les negociacions a la taula de diàleg

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat el govern espanyol de fer “xantatge” amb la decisió expressada aquest dimecres de retirar la inversió de 1.700 milions d’euros per ampliar l’Aeroport del Prat. “Amb la decisió d’ahir, el govern de l’Estat constata que no té voluntat de diàleg”, ha assegurant el president de la Generalitat en una compareixença davant els mitjans de comunicació. “Estem davant una maniobra de pressió. És una operació de xantatge del govern de l’Estat i d’Aena. O com ells volen, o res. No acceptem aquesta manera de decidir”, ha afirmat. Amb tot, el president ha rebutjat tractar aquesta qüestió en la reunió de la taula de diàleg de la setmana que ve.

Aragonès ha acusat l’Estat de “”manca de voluntat crònica d’invertir a Catalunya” i ha reclamat el traspàs de competències a la Generalitat per gestionar les infraestructures: “No volem renunciar a una inversió, però la volem fer ben feta i amb consens”.“La inversió de futur és el traspàs de l’Aeroport del Prat a les institucions catalanes”.

Aragonès també ha criticat que el govern espanyol justifica la marxa enrere en la inversió al Prat per les divergències en el si del govern: “El govern de l’Estat buscarà diferències en el si de les institucions catalanes, Busquen excuses per no avançar”. I ha recordat que les diferències són evident dins del govern espanyol entre els socis, ja que la ministra de Podemos, Yolanda Díaz, va celebrar ahir l’aturada del projecte d’ampliació. “ Volen amagar les contradiccions internes del govern espanyol”, ha criticat.

En aquest sentit, Aragonès ha assegurat que hi havia ple consens sobre l’acord que la Generalitat, el govern espanyol i Aena van arribar el 2 d’agost, que després no s’ha traduït en el redactat del DORA, que el Consell de Ministres ha d’aprovar la setmana que ve i que deixa clar que l’ampliació del Prat afecta la llacuna de la Ricarda. “No triarem entre inversió i patrimoni natural”, ha advertit. “L’aeroport necessita una millora, evidentment, però ho hem de fer sense malmetre de forma innecessària el territori”, ha afirmat.

“La proposta del DORA que van presentar apostava per una ampliació de la pista de l’aeroport que afectava directament l’espai de la Ricarda. Això no és el que s’havia acordat amb la Generalitat i mai hagués tingut l’aval de la Comissió Europea”, ha explicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri