Política

L’alcalde de Sarrià de Ter diu que desconeixia l’ordre de la JEZ i que va retirar la pancarta abans d’eleccions per “tradició”

Els funcionaris municipals declaren en el judici per desobediència contra Narcís Fajula que la resolució es va enviar a una adreça de correu electrònic que no corresponia

L’alcalde de Sarrià de Ter (Gironès), Narcís Fajula, ha dit que desconeixia la resolució de la Junta Electoral de Zona (JEZ) que l’obligava a retirar la pancarta de l’ANC de la façana de l’Ajuntament abans de les eleccions del 2019. L’alcalde també ha afegit que va retirar la pancarta dos dies abans, tal com marca la “tradició” municipal de treure els símbols dels col·legis electorals. Fajula ha declarat aquest divendres al matí en el judici per desobediència en què la fiscalia li demana la inhabilitació d’un any i una multa de 3.600 euros. Diversos funcionaris municipals han insistit en què la JEZ va enviar la resolució per correu electrònic a una adreça d’una treballadora que no era la responsable de comunicar-se amb l’òrgan electoral.

El cas es remunta a la campanya de les eleccions municipals del 26 de maig del 2019, quan Ciutadans va denunciar a la fiscalia que l’Ajuntament de Sarrià de Ter no havia retirat una pancarta de l’ANC. En aquesta pancarta hi havia escrit ’Self determination is a right, not a crime’ (L’autodeterminació és un dret, no un crim).

La formació taronja ja ho havia denunciat a la Junta Electoral de Zona (JEZ) i aquesta va fer una resolució el 29 de març perquè el consistori retirés en menys de 48 hores aquesta pancarta. El termini, però, es va esgotar i la pancarta es va mantenir a la façana.

L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, ha explicat que ell no tenia coneixement de la resolució de la JEZ perquè ningú li va comunicar. Responent a les preguntes de fiscalia, Fajula ha detallat que la resolució de la JEZ la van enviar al correu electrònic d’una tècnica municipal i aquesta no va obrir-lo. L’alcalde també ha negat conèixer la normativa sobre la neutralitat que han de tenir els edificis públics en períodes municipals i que no pensava “que fos il·legal” autoritzar que l’ANC pengés la pancarta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia