Política

“Surto amb el cap ben alt ”, diu l’alcalde de Sarrià de Ter

Narcís Fajula declara als jutjats pendent de l’acusació de desobediència de la junta electoral per una pancarta a l’ajuntament

El cas queda vist per a sentència i l’alcalde confia en l’absolució

Narcís Fajula (ERC), alcalde de Sarrià de Ter, va declarar ahir als jutjats de Girona per respondre a l’acusació de desobediència a la junta electoral de zona (JEZ), que li ordenava retirar una pancarta de l’ANC de la façana de l’ajuntament durant la campanya de les eleccions municipals del 2019. La fiscalia reclama per aquest suposat delicte una pena d’inhabilitació d’un any i una multa de 3.600 euros. La denúncia inicial el 2019 la va fer Ciutadans.

“Cap prova de delicte”

El cas va quedar ahir vist per a sentència i Fajula confia que l’única resolució possible ara és la seva absolució. “Anàvem a un judici que no tenia cap fonament i hem anat a justificar que no hi havia cap prova de cap delicte. S’ha demostrat que no havia rebut mai cap instrucció en aquest sentit. Surto molt tranquil i amb el cap ben alt amb la consciència de no haver fet res mal fet. Confio que això no anirà més lluny i seguiré fent la meva feina, que és fer d’alcalde, ajudar els veïns i veïnes i no ficar-me en altres històries”, explicava Fajula després de declarar.

Segons informava l’Agència Catalana de Notícies, durant la seva declaració Fajula ha explicat que no pensava “que fos il·legal” autoritzar que l’ANC pengés la pancarta que deia Self determination is a right, not a crime (L’autodeterminació és un dret, no un crim), i que la va fer treure dos dies abans de les eleccions com és tradició. També va explicar que no havia tingut coneixement de la resolució de la JEZ perquè la van enviar al correu electrònic d’una persona que no tocava, circumstància que també van confirmar en les seves declaracions ahir el secretari municipal i la tècnica de l’Ajuntament. La fiscalia manté la petició d’inhabilitació i multa.

Concentració de suport

A fora dels jutjats Fajula va rebre el suport d’una concentració de persones i càrrecs electes gironins amb una àmplia representació d’ERC, entre la qual la delegada del govern, Laia Cañigueral; el vicepresident de la Diputació i president de la Federació de Girona, Pau Presas; els diputats i senadors Joan Margall, Montse Bassa, Elisenda Pérez i Jordi Martí; els diputats al Parlament Anna Torrentà, Bartomeu Compte i Jaume Butinyà, i l’exconsellera Dolors Bassa, així com el president de l’AMI, Jordi Gaseni.

LA FRASE

Anàvem a un judici que no tenia fonament, surto tranquil perquè no fet res mal fet.
Narcís Fajula
Alcalde de sarrià de ter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia