Política

Turull torna a trepitjar el Palau de la Generalitat

Vilagrà rep a Sant Jaume l’exconseller de la Presidència, que agraeix el suport rebut als treballadors del departament

Jordi Turull va tornar a trepitjar ahir el Palau de la Generalitat, on treballava com a conseller de la Presidència l’any 2017, quan va ser empresonat per l’Estat espanyol en ple debat sobre la seva investidura com a president. L’actual titular del departament, Laura Vilagrà, va rebre el pres polític indultat, ara vicepresident de Junts per Catalunya, la vigília de la diada nacional, acompanyada pel secretari del govern, Xavier Bernadí; la secretària general de la Presidència, Núria Cuenca, i un grup de treballadors del departament.

També el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va voler saludar Turull, que a continuació va mantenir una reunió de treball amb Vilagrà. “Mai no podrem agrair el que va fer”, va reconèixer la consellera republicana, que es va mostrar “emocionada i contenta” per l’emotiva tornada del dirigent independentista al que va ser el seu lloc de feina durant el període més turbulent des de la recuperació de la democràcia, com a membre del govern del president Carles Puigdemont.

Per la seva banda, Turull va agrair “l’escalf i el suport rebut” durant els seus anys d’empresonament, primer a Madrid i després a Catalunya, i des que va ser alliberat el juny passat, quan va començar una travessa arreu del país per tal de donar les gràcies a tothom qui l’ha acompanyat en aquest temps, com els treballadors de Presidència, “per haver mantingut la dignitat de la institució sobretot quan va estar controlada políticament per les grapes de l’Estat”. Turull va ser destituït, igual que la resta del govern, en aplicació de l’article 155 de la Constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia