Política

Un militant de la JNC denuncia un atac ultra

Àlex Garcia assegura que va ser agredit durant la Diada pels seus ideals

El militant de la JNC, i de JxCat, Àlex Garcia va denunciar ahir als Mossos d’Esquadra que dissabte a la tarda va ser agredit als voltants del Palau de la Generalitat per un grup d’ultres. Segons va explicar la víctima a través de les xarxes, cinc feixistes el van atacar i li van causar diverses lesions, entre les quals al rostre, per dur la samarreta de l’ANC de la Diada. El jove va presentar la denúncia a la comissaria de Sant Celoni perquè “mai més cap persona torni a patir una agressió pels seus ideals”. Ho va fer acompanyat del diputat de Junts al Congrés Josep Pagès, després de gravar un vídeo per condemnar l’agressió i agrair el suport que ha rebut.

En el moment de l’agressió anava acompanyat del també militant de Junts i activista Rai López, que va denunciar l’atac amb una fotografia en què es pot veure com li surt sang del nas a la víctima. Fins a la plaça Sant Jaume, s’hi va desplaçar una ambulància que va atendre el jove. López ja va interposar una denúncia abans de la Diada en haver rebut amenaces a través del seu compte d’Instagram.

Pagès va explicar a través de Twitter que l’atac va ser “per motius ideològics” i que es va dur a terme de manera “anunciada i planificada”. Per això exigia que “cal identificar els agressors i esvair el dubte de qui hi està implicat”. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va assegurar que està “horroritzada de veure que l’odi no té aturador” i va donar el seu suport a Garcia.

L’unionisme posa el focus en les detencions

Els partits unionistes van posar el focus de la Diada en els aldarulls del final de la manifestació a la prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana, que van acabar amb algunes càrregues i dos detinguts. El president del grup Parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, va lamentar a les xarxes: “Sempre acaba igual: els separatistes radicals volen expulsar la policia nacional per aplanar el terreny per a un nou cop.” En un comunicat, el grup parlamentari de Vox exigia que tots el partits fessin una condemna “immediata” dels fets considerant que qui no ho faci ratificarà la seva “complicitat”. I el PP reclamava que s’identifiquin els autors per portar-los davant la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia