Política

Aragonès no accepta els representants de JxCat per assistir a la reunió de la taula de diàleg

Puigneró, Sànchez, Turull i Nogueras són les persones escollides per Junts, que ha fet pública la proposta sense consensuar-ho amb ERC

El president insisteix en decidir representants del govern per a la negociació i rebutja portaveus dels partits

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat la delegació proposada per JxCat a la taula de diàleg. Així ho han confirmat a l’ACN fonts de la Presidència aquest dimarts. Aragonès ha argumentat als membres del Govern que, tal com “sempre” havien “parlat i acordat”, la negociació amb la Moncloa era “de govern a govern”, i que per tant la delegació proposada per Junts “no s’accepta”. És per això que el partit de Carles Puigdemont ha demanat un recés de la reunió del Consell Executiu, que a les 11 hores encara durava. La trobada ordinària ha començat amb 40 minuts de retard. Aragonès ha reunit els seus consellers i conselleres abans, tal com també han fet per separat els de Junts.

Posteriorment, i després d’acabar la reunió del Govern, fonts de la Presidència han explicat que la decisió d’Aragonès és celebrar la taula de diàleg en qualsevol cas: “Es farà sí o sí. Amb els membres que designi el Govern”, han afegit.

Després de la tensió que s’ha viscut al llarg de tot el matí, el govern ha anunciat la compareixença del president de la Generalitat des de la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat.

Junts ha reaccionat a la negativa del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la seva proposta per a la delegació catalana a la taula de diàleg culpant de la situació el govern espanyol. Segon la formació, “és Moncloa qui rebutja la delegació de Junts”. “No acceptem pressions de Madrid, perquè la part catalana de la taula es decideix a Catalunya”, afegeixen. Amb tot, no s’estalvia recordar a Aragonès i a ERC que la seva proposta de noms “és mixta govern-partit, com havia estat durant el Govern Torra”. “Marta Vilata –portaveu d’ERC- també havia obert la porta a que Oriol Junqueras hi participés”, diuen.

A més, des de Junts defensen que la seva proposta és perfectament vàlida perquè “l’executiva ha acordat una delegació de màxim nivell institucional i polític per a la taula de diàleg, on s’ha de negociar sobre el conflicte polític”. I afegeixen que el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, “li ha comunicat a Aragonès la delegació un cop acabada l’executiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona