Política

Colau acusa JxCat de “buscar excuses” perquè la taula de diàleg no funcioni i hi hagi polèmica

L’alcaldessa de Barcelona veu com una “bona notícia” que el president Pedro Sánchez hi assisteixi

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acusa JxCat de “buscar excuses” perquè la taula de diàleg no funcioni i hi hagi “polèmica”. Així s’ha manifestat en una entrevista a ‘Ser Catalunya” en ser preguntada pels noms que proposa Junts per a la reunió de demà dimecres. Junts ha fet pública la proposta dels seus quatre integrants -Jordi Puigneró, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras- abans de consensuar-ho amb ERC. Un fet que ha provocat malestar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja que, segons indiquen, l’acord és escollir membres del Govern. “No comparteixo el que fa Junts. Busca sempre motiu per aixecar polèmiques, dividir i assenyalar. I d’això ja n’hem tingut prou”, ha afegit Colau.

L’alcaldessa ha afirmat que el diàleg és “una cosa feixuga” i ha augurat que el conflicte no es resoldrà “ni amb dos dies ni amb un any”. Segons ha dit, “tots els interlocutors han de ser honestos per no generar falses expectatives”.

D’altra banda, Colau ha dit que “no hi ha les condicions a curt termini per fer un referèndum” i que, davant d’aquest escenari, no s’han de generar expectatives perquè “la frustració és complicada de gestionar”.

Per a Colau, els indults als presos de l’1-O han suposat un “punt d’inflexió” per començar un “procés estable de diàleg”. Considera una “bona notícia” que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi dit que assistirà a la reunió de dimecres i que es reuneixi primer amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per parlar sobre la metodologia del diàleg. Així mateix, ha dit que espera que a la taula s’abordi “la qüestió de fons” però també vol que es tractin “temes aparcats d’inversions, infraestructures, habitatge, mobilitat...”. “Tots els ajuntaments estarem amatents que aquesta nova etapa del diàleg signifiqui avançar en polítiques concretes”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia