Política

Junts descarta modificar la seva delegació a la taula de diàleg

Jordi Sànchez acusa el govern espanyol de vetar els seus representants

El secretari general de la formació nega que hi hagués “cap acord escrit ni verbal” amb Aragonès perquè només hi hagués membres del govern a la reunió

Junts per Catalunya (JxCat) no es planteja modificar la seva delegació a la taula de diàleg i acusa el govern espanyol de vetar els seus representants per a aquest espai de negociació perquè no formen part del govern.

“Nosaltres no modificarem la delegació proposada per participar a la taula de diàleg”, ha deixat clar el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, en una roda de premsa per valorar la polèmica al voltant de la composició de la delegació catalana. Junts manté així la seva proposta d’enviar-hi, a més del vicepresident del govern, Jordi Puigneró, l’exconseller Jordi Turull, la diputada al Congrés Miriam Nogueras i ell mateix.I si el president Pere Aragonès tampoc no canvia la seva decisió, Junts no tindrà cap representant demà a l’espai de negociació.

Sànchez ha negat que existís “cap acord escrit ni verbal” del juliol amb Aragonès perquè la delegació fos només amb membres de govern i ha apuntat que no creu que el veto als seus representants provingui del president de la Generalitat, sinó que ha acusat directament a l’executiu de Pedro Sánchez de voler excloure’ls per “debilitar” la representació independentista.

“Tenim la sensació que hem estat vetats per part del el govern espanyol perquè no està en condicions d’abordar la negociació en els termes que la delegació catalana vol plantejar: l’amnistia i l’autodeterminació”, ha opinat.

En aquest sentit, ha lamentat la “ingerència” de la Moncloa i que aquesta hagi obert una nova polèmica, però ha afirmat que aquesta “no és amb Aragonès o la resta de companys del govern, sinó per la manca de voluntat del govern espanyol d’abordar aquesta taula per resoldre el conflicte polític”.

Ha insistit que malgrat no els agrada que s’hagi “imposat el veto del govern espanyol”, això no obrirà una crisi de fons al govern. “Nosaltres no culpem ERC de res sinó que situem la responsabilitat a la Moncloa”, ha assenyalat.

El dirigent de Junts ha negat que la seva formació hagi estat deslleial amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha reivindicat que jan treballat per “configurar el millor equip possible per a la taula de diàleg”, amb noms del “màxim nivell polític”. “La lleialtat ha estat absoluta i el compromís per cercar una solució al conflicte ha estat evident en aquest delegació”, ha defensat.

El secretari general de JxCat ha defensat que la seva formació “no deixarà cap cadira buida a la taula de negociació”. “Si demà no hi som és perquè hem estat vetats”, ha sentenciat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia