Política

El Govern defensa que hi ha “unitat d’acció” a l’executiu i que el full de ruta n’és una prova

La portaveu avisa que cal “acostumar-se a les diferències i desacords” entre socis en una coalició

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha defensat que hi ha “unitat d’acció” a l’executiu, després del xoc entre socis per la taula de diàleg, i que el full de ruta presentat aquest dimarts n’és una “prova evident”. Al document, l’executiu es proposa resoldre el conflicte polític amb la negociació a la taula entre governs “segons els estàndards democràtics europeus”. D’altra banda, Plaja ha advertit que en un executiu de coalició cal “acostumar-se a les diferències i desacords en determinats temes” entre socis. “És obvi i a ningú se li escapa que hi ha dinàmiques de partits que pensen diferent, però després hi ha una dinàmica de Govern, que treballa”, ha subrallat Plaja.

Després del xoc entre ERC i Junts la setmana passada, que va fer que només dos consellers d’ERC seguessin a la taula de diàleg amb els ministres espanyols, Plaja ha afirmat que “poden haver-hi diferències però hi ha una clara gestió de govern”. “El pla ha estat elaborat de manera consensuada per la totalitat del Govern”,ha ratificat.

La portaveu del Govern ha garantit que “tothom tindrà un paper en aquesta negociació”, ha reiterat que la negociació la setmana passada va ser “d’executiu a executiu” i que “tot segueix de la mateixa manera”. De fet, la porta continua oberta perquè en pròximes convocatòries de l’espai de negociació s’hi puguin afegir membres del Govern de JxCat.

Plaja també ha dit que els òrgans de coordinació establerts entre Junts i ERC, establerts a l’inici de la legislatura, “existeixen” i es reuneixen de forma periòdica: “Són eficients”, ha garantit.

Pel que fa a l’Acord Nacional de l’Amnistia i l’Autodeterminació, la portaveu ha dit que té l’objectiu de sumar el màxim de forces i fer-ho “en paral·lel” amb la negociació a la taula de diàleg i que és un acord “de llarg recorregut”. Amb tot, encara no és una realitat.

La portaveu de l’executiu, que ha presentat el pla de Govern en roda de premsa, ha afirmat que el pla contempla les mesures pactades entre els dos socis de Govern, Junts i ERC; i també les corresponents a l’acord entre ERC i CUP per la investidura del president, Pere Aragonès. Plaja ha assegurat que les mesures incloses “intenten millorar el dia a dia dels catalans” i “transformar el país i reconstruir-lo” després de la pandèmia.

Aragonès concretarà aquest pla de Govern la setmana vinent al Parlament, durant el Debat de Política General que dona el tret de sortida al curs polític. El ple començarà dimarts a la tarda amb la intervenció d’Aragonès i les sessions continuaran dimecres i dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona