Política

Convoquen una manifestació diumenge a Barcelona per la detenció de Puigdemont

La protesta compta amb el suport del Conseller per a la República i entitats independentistes, com l’ANC i Òmnium

L’eurodiputat de JxCat, Toni Comín, ha anunciat aquest divendres que el Consell per la República amb el suport d’entitats independentistes com l’ANC i partits polítics han convocat una manifestació diumenge a les 12 del matí a Barcelona per denunciar la detenció “il·legal” de Carles Puigdemont i “exigir” l’alliberament. “No ens rendim, el procés d’independència és irreversible”, ha dit Comín. L’eurodiputat ha anunciat que el punt de trobada serà entre Aribau i Passeig de Gràcia.

Avui, d’urgència, l’ANC ja ha promogut una protesta davant del consolat d’Itàlia a Barcelona, convocat amb poques hores de marge ja que la detenció de Puigdemont es va produir aquest dijous a la nit a l’aeroport de Sardenya.

Òmnium també s’ha sumat a la convocatòria de diumenge.

D’altra banda, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha convocat concentracions aquest divendres a les 20.00 hores davant dels ajuntaments i places de Catalunya. De la seva banda, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha considerat “incomprensible” la detenció de l’expresident en un país democràtic i ha reclamat el seu alliberament immediat. A més, ha fet una crida a sumar-se a les concentracions convocades per l’AMI. L’ACM ha afirmat que Puigdemont no està detingut per cap altre qüestió que no sigui “la d’haver donat la paraula i escoltat el poble de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia