Política

Llarena insta Itàlia a entregar-li Puigdemont

El jutge reitera que l’euroordre d’extradició està “activa”

Renya l’Advocacia de l’Estat per haver dit que estava suspesa

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena manté el seu torcebraç a l’Advocacia de l’Estat i a la jurisprudència europea i ahir va enviar un ofici al tribunal d’apel·lació italià de Sàsser, en el qual li reitera que l’ordre de presó i d’extradició de l’expresident Carles Puigdemont, que ell va cursar el 14 d’octubre del 2019, està “activa”. Dilluns el president català ha de declarar davant del tribunal italià.

L’expresident Puigdemont, exiliat a Bèlgica des de finals del 2017 i eurodiputat des del gener del 2020, va perdre la immunitat parlamentària el 8 de març passat. Els tribunals belgues van acordar d’aturar el cas de l’euroordre de la seva extradició fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) resolgués la qüestió prejudicial vers aquestes entregues, plantejada pel mateix jutge Llarena el setembre de l’any passat. El jutge exposa que les recomanacions vers les qüestions prejudicials suposen la suspensió del procediment fins que el tribunal europeu s’hi pronunciï, però que això “no afecta les mesures cautelars”, i que l’odre de detenció del “fugitiu” es manté. Hi afegeix que quan Puigdemont va demanar l’empara al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) en perdre la immunitat, l’Advocacia de l’Estat espanyol va informar que les ordres “estaven suspeses”, una decisió –indica Llarena– que només ell pot decidir, i que no ho ha fet pas, i que l’advocacia ho sap. Conclou que “aquest desajust d’informació” és el que podria explicar la “incorrecció” sobre la no vigència de l’euroodre que recull el TGUE, el juliol passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia