Política

Milers de persones reivindiquen el llegat de l’1-O en les tres marxes organitzades per l’ANC

La Guàrdia Civil ha identificat alguns participants en la marxa de Ponent

Paluzie avisa als polítics que “la gent no renuncia a l’1-O i us demana que feu la independència”

Milers de persones han reivindicat el llegat de l’1-O en les dues marxes organitzades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que s’han desenvolupat durant el matí.En la Marxa de Ponent, que ha sortit de Fraga, ha patit un encontre amb la Guàrdia Civil, que ha identificat algun conductors participants. A les 14h ha arrencat la Marxa de Vinaròs a la Ràpita, on també hi participa la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie .

Paluzie, que també ha estat present a l’arrencada de la Marxa del Nord, de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva, ha assegurat que les mobilitzacions popular per commemorar l’1-O demostren el “valor” que s’atorga al referèndum “tant per la victòria que va representar” com pel “deure” de fer complir el seu mandat. “El missatge als polítics és ben clar. La gent està disposada, mobilitzada, no renuncia a l’1-O, i us demana que feu la independència”, ha assegurat en declaracions als mitjans des de Sant Julià de Ramis. Paluzie ha dit que les marxes que es fan aquest dissabte arreu del país insten a “mantenir la mobilització i la pressió” per “poder preparar una declaració d’independència efectiva”.

Més de 3.000 persones han participat a la Marxa del Nord per reclamar la fi de la repressió i que s’implanti el “mandat de l’1-O”. Una marxa que ha sortit de Sant Julià de Ramis amb un miler de persones, però que ha anat agrupant més manifestants durant el recorregut fins a Girona. Un cop a la capital de la demarcació, els assistents han empaperat la seu de la Generalitat i han desplegat una gran estelada a la façana de l’edifici. Després s’han desplaçat fins al col•legi Verd, on la Policia Nacional va carregar fa quatre anys, per deixar-hi mig miler de clavells. Els assistents han reclamat que s’implanti el mandat de l’1 d’octubre o que es tiri endavant un nou referèndum.

Equipats amb estelades i pancartes, centenars de persones han iniciat la marxa de catorze quilòmetres en la que també hi participa l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, i que ha rebut la visita de la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzié. Després de saludar els assistents, Paluzie s’ha desplaçat a la marxa que s’ha convocat entre Vinarós i Sant Carles de la Ràpita.

De Fraga a Lleida

La Marxa de Ponent, organitzada per l’ANC amb el suport d’Òmnium i de l’AMI, ha arrencat a les 6 del matí a Fraga, a Osca, amb una cinquantena de participants. En aquest punt de sortida, l’organització ha explicat que la Guàrdia Civil ha identificat els conductors que han arribat amb els seus cotxes particulars, així com el xòfer d’un dels autocars llançadora que han posat a disposició dels participants.

La marxa, de 27 quilòmetres, ha enfilat per l’autovia A-2 fins a l’hotel Casa Miquel d’Alcarràs, on s’hi ha unit el centenar de persones que han començat el recorregut des de ’Lo Casino’ d’aquesta població, punt de votació de l’1-O on van haver-hi càrregues policials.

La marxa ha agafat de nou l’A-2 direcció al Jardiland, a les afores de Lleida. Des d’aquí, hi ha previst fer el darrer tram de 7 quilòmetres fins arribar a l’EOI, un dels punts de votació l’1 d’octubre de 2017 on també van haver-hi càrregues policials.

El membre del secretariat nacional de l’ANC, Jordi Alsina, s’ha mostrat satisfet amb la resposta dels participants, més de 300 inscrits, i ha explicat que la caminada vol “reivindicar l’1-O i homenatjar a tots els represaliats”.

Terres de l’Ebre

Mig miler de persones ha sortit aquest dissabte de Vinaròs (Baix Maestrat) amb estelades i cridant consignes independentistes i han enfilat cap a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), punt on acabarà aquest vespre la Marxa Centre. Els manifestants recorreran 21 quilòmetres, passant per Alcanar i Les Cases i podran aturar-se en tres punts d’avituallament habilitats per les entitats sobiranistes, organitzadores de la caminada. La Marxa Central és la una de les tres mobilitzacions que s’han organitzat per commemorar el quart aniversari de l’U d’Octubre a Catalunya i per homenatjar els represaliats. “Venim per defensar la república la llibertat del nostre país”, ha expressat en Albert Dasí, participant procedent del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia