Política

Giró insisteix que no està previst apujar la pressió fiscal a Catalunya l’any que ve

El conseller afirma que el govern “treballarà per facilitar l’impuls de les petites i mitjanes empreses”

El govern sí que preveu implementar els impostos de la llei de canvi climàtic

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha reiterat aquest dimecres que no està previst que la pressió fiscal augmenti a Catalunya l’any que ve. “No pujaran els impostos sobre patrimoni ni a empreses familiars; més aviat el contrari, aquest govern treballarà per facilitar l’activitat i impuls de totes les empreses, especialment les petites i mitjanes”, ha assegurat el conseller en resposta a una interpel·lació de JxCat al Parlament, sobre la fiscalitat a Catalunya.

El que sí que es preveu, ha dit, és la implementació dels impostos de la llei de canvi climàtic.

El conseller ha explicat aquest dimecres al matí que el govern preveu aprovar els pressupostos de la Generalitat al Consell Executiu a principis de novembre.

Giró ha apel·lat al “cúmul de greuges” que viu Catalunya en termes econòmics, polítics o culturals. S’ha referit a la “persecució econòmica d’alts càrrecs per fer acció prevista a l’Estatut com a Acció Exterior” i que “la llengua i cultura catalanes són discriminades i aïllades a la legislació estatal”. D’aquesta manera, el conseller ha denunciat el dèficit fiscal i ha lamentat que suma 18.000 milions d’euros a l’any, uns 2.400 euros per persona.

En resposta a una pregunta de la CUP, Giró ha obert la porta, aquest dimecres al matí, a modificar l’IRPF en els trams de renda més baixos. El conseller ha explicat que només hi ha dues vies a la redistribució de riquesa, a través de l’IRPF i en patrimoni, successions i donacions. En aquest darrer cas ha admès que “amb el dèficit fiscal que arrossega el país som molt al límit”. En canvi, ha dit que “hi ha marge” a través de l’IRPF.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia