Política

Bolaños garanteix que la llei de l’audiovisual protegirà les llengües cooficials

El ministre de la Presidència estén la mà a ERC per negociar els pressupostos i apel·la a la seva “mirada progressista”

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que a la llei de l’audiovisual hi haurà mecanismes que blindin i protegeixin les llengües cooficials –com el català- en les produccions. “Hi haurà garanties perquè les llengües cooficials tinguin assegurat un nivell de producció i de gravació raonable i respectuós amb les llengües cooficials”, ha promès en una entrevista a ’El Matí de Catalunya Ràdio’. Bolaños, però, no ha volgut concretar si la protecció es farà a través de percentatges i quotes mínimes i s’ha limitat a dir que la defensa “estarà garantida”. El ministre ha explicat que estan treballant per tancar el text amb “esperit de consens” i intentant “equilibrar interessos contraposats”.

D’altra banda, el ministre ha estès la mà a ERC per negociar i aprovar els pressupostos generals de l’Estat (PGE), que el govern espanyol va aprovar just aquest dijous. Bolaños confia que es podran entendre amb els republicans i ha apel·lat a la seva “mirada progressista”. Segons el ministre socialista es tracta d’uns comptes “molt importants” perquè busquen posar la recuperació i el creixement econòmic al centre.

Traspàs de Rodalies

El ministre de la Presidència també s’ha referit a la vaga de maquinistes de Renfe i a les reiterades demandes per part del Govern de la Generalitat perquè es faci efectiu el traspàs de Rodalies. Bolaños ha assegurat que “per suposat que se’n pot parlar” però ha dit que caldrà “diàleg i negociació” per afrontar la qüestió i ha afegit que mentre que el Govern català reclama el traspàs “una reivindicació dels treballadors en la vaga és que no es faci efectiu”. “Hem de treballar tots per l’objectiu principal, que és millorar el servei per als ciutadans”, ha expressat.

Aeroport

En relació a l’ampliació de l’Aeroport del Prat, que es va aturar després que se suspengués la inversió prevista per part del govern espanyol, Bolaños ha lamentat que no hi hagués “acord” dins del Govern català. “Nosaltres tenim plena disposició a invertir a Catalunya en tots els projectes però necessitem consens polític; en un projecte d’aquesta envergadura el Govern havia d’estar convençut del tot”, ha remarcat. En ser preguntat per si encara es pot reobrir la carpeta i recuperar la inversió, Bolaños s’ha limitat a dit que “tant de bo hi hagi marge”.

El ministre ha garantit que es donarà “tot el suport” a altres projectes ambiciosos com els Jocs d’Hivern 2030 o el Mobile World Congress.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA