Política

Albiol es veu d’alcalde el 2023 vencent “l’odi i el ressentiment”

Considera que la moció de censura ja registrada és fruit de la “incapacitat i impotència política” del PSC i Guanyem

Les converses per formar govern continuen obertes

L’encara alcalde de Badalona fins al 8 de novembre, quan es materialitzi en el ple la moció de censura registrada ahir, el popular Xavier García Albiol, va deixar de comunicar-se a les xarxes i va comparèixer davant dels mitjans sense admetre preguntes per anunciar que el 2023 pensa recuperar l’alcaldia guanyant a les urnes. “Badalona no pot continuar en mans de l’odi i del ressentiment del PSC i la CUP [integrada dins de Guanyem] i per això podeu tenir l’absoluta seguretat que em dedicaré amb cos i ànima a fer que el maig del 2023 Badalona torni a tenir l’alcalde que vol la majoria”, va asseverar l’encara batlle, reconeixent que estava passant uns “moments molt durs” per una moció de censura que no estava motivada per la investigació dels Papers de Pandora sinó per la “incapacitat i impotència política” de l’oposició per no haver guanyat les tres últimes eleccions municipals i veure que el projecte dels populars “cada dia té més suports a esquerra i dreta”.

Això sí, Albiol va esquivar la polèmica sobre l’aparició del seu nom en la societat a Belice i només es va limitar a dir que els poders que tenia eren “legals”. El popular va recordar que l’oposició ja va maniobrar per “apartar-lo” de l’alcaldia després de les eleccions del 2015 i després de les eleccions del 2019, quan aquesta polèmica no estava sobre la taula. Per això considera que la moció és un “tots contra Albiol” pel suport que té la seva gestió entre la ciutadania.

“Cap projecte de futur”

Albiol va advertir que un cop prosperi la moció de censura en el ple del pròxim 8 de novembre i el socialista Rubén Guijarro agafi el relleu a l’alcaldia, els integrants del nou govern no tindran “la confiança dels veïns”, “cap projecte de ciutat” ni “horitzó de futur”. I va advertir que si creuen que a mitjà termini continuaran guanyant als despatxos el que no guanyen a les urnes “és que no em coneixen”.

Poc abans, el PSC, Guanyem, ERC, En Comú Podem i Junts havien registrat la moció després de la firma dels setze regidors. El socialista Rubén Guijarro, que tindrà el suport per agafar el relleu d’Albiol a l’alcaldia, es va congratular de poder deixar enrere “una etapa de foscor, corrupció i males praxis” a Badalona. El socialista també va lamentar que si Albiol hagués dimitit s’haurien pogut estalviar el “circ” de l’última setmana.

Ara queda per resoldre la incògnita de saber quines formacions formaran govern i com es distribuiran les responsabilitats, però Guijarro va deixar clar que “estan cridats a participar-hi tots els que vulguin trencar amb aquesta etapa” amb la voluntat de fer “un govern com més ampli millor”.

D’entrada, ERC i JxCat ja han expressat que no volen entrar a l’equip de govern i ahir Guanyem matisava la posició del partit en les últimes hores i la regidora Carme Martínez assegurava que el grup municipalista no està tancat a participar en el futur govern mentre demanava responsabilitat a tots els signants de la moció per no “decebre” els veïns. La presidenta del grup municipal dels comuns, Aïda Llauradó, manifestava la voluntat que el pròxim govern “també estigui pensat per al mandat següent”, mentre que el portaveu d’ERC, Àlex Montornés, destacava que s’iniciava una etapa “per constituir un govern al costat de la gent”.

LES FRASES

Em dedicaré en cos i ànima a fer que el 2023 Badalona torni a tenir l’alcalde que volen la majoria dels veïns
Xavier García Albiol
ALCALDE DE BADALONA
Les converses estan obertes als que volen participar d’un projecte que deixi enrere una etapa de foscor
Rubén Guijarro
PORTAVEU DEL PSC A BADALONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia