Política

cisjordània

Israel posa a prova Biden amb nous assentaments

El govern israelià va anunciar, ahir, la construcció de 1.355 habitatges per als colons jueus als assentaments de la Cisjordània ocupada, els primers impulsats pel govern de coalició liderat per Naftali Bennet. El ministre d’Habitatge, Zeev Elkin, espera rebre, aquesta setmana, la licitació, la primera des que el demòcrata Joe Biden va arribar a la Casa Blanca, el gener passat. La construcció d’aquests habitatges posarà a prova la resposta dels Estats Units, que sempre s’han oposat a l’expansió dels assentaments, tot i que l’anterior administració de Donald Trump va ser força permissiva.

Alemanya

Arresten un grup de neonazis a la frontera polonesa

redacció

La policia alemanya va detenir, ahir, més d’una cinquantena de neonazis armats amb pals de beisbol, gas pebre, baionetes i matxets que intentaven patrullar a la frontera polonesa per evitar que migrants entressin al país. Segons el diari Der Spiegel, tots els arrestats són membres del grup ultradretà Der III Weg.

Líbia

Aterratge forçós d’un helicòpter carregat de diners

redacció

Un helicòpter que transportava un carregament de diners en efectiu va haver de fer, ahir, un aterratge d’emergència prop de Trípoli per una avaria, segons de seguretat local. Imatges difoses a les xarxes socials van mostrar que l’helicòpter, que transportava milions, es va bolcar de cap per avall durant l’aterratge.

colòmbia

Detenen el ‘narco’ més buscat

redacció

El número u de la banda criminal del clan del Golf, Dairo Antonio Úsuga David, Otoniel, el narcotraficant més buscat de Colòmbia, va ser capturat en el marc d’una operació conjunta de l’exèrcit i la policia, dissabte, i en què van participar més de 500 agents, segons es va saber ahir. El govern colombià havia ofert una recompensa de més de 686.000 euros per informació sobre el seu parador, mentre que els EUA oferia per ell més de quatre milions d’euros. El president colombià, Iván Duque, va qualificar la detenció d’Otoniel, de 50 anys, com el cop més fort al narcotràfic des de la caiguda de Pablo Escobar, el 1993.

mèxic

Nova caravana de migrants cap als EUA

redacció

Una caravana de migrants integrada per unes sis mil persones va sortir, ahir, de l’estat mexicà de Chiapas en direcció als EUA, passant prèviament per Ciutat de Mèxic, on intentaran regularitzar la seva situació. La caravana “per la llibertat, la dignitat i la pau” va sortir, dissabte al matí, de Tapachula (Chiapas) i, després de recórrer els primers quilòmetres, va topar amb la guàrdia nacional, que va intentar barrar-los el pas. La caravana va superar el cordó policial i va continuar avançant, mentre que, ahir, va creuar el segon control migratori sense problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona