Política

Colau i Sánchez Llibre es reuniran per primera vegada aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona

A la trobada s’hi podria tractar l’ampliació de l’aeroport, la mobilitat a la ciutat o la situació dels empresaris després de la crisi sanitària

El dirigent patronal ha acusat l’alcaldessa de portar la ciutat “a la ruïna” i d’instaurar-se en “la cultura del no”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, es reuniran per primera vegada aquest dimecres 27 d’octubre, segons han informat a l’ACN fonts properes a la trobada.

La reunió se celebrarà a les deu del matí a l’Ajuntament de Barcelona i s’hi podrien tractar temes com l’ampliació de l’aeroport del Prat, la mobilitat a la ciutat o la situació dels empresaris després de la crisi de la Covid-19. A banda, podria servir per estendre ponts entre el consistori i la patronal.

I és que Sánchez Llibre ha acusat el govern de Colau d’instaurar-se en “la cultura del no” i ha afirmat en reiterades ocasions que les decisions de l’alcaldessa estan portant la capital catalana “a la ruïna econòmica”. El mateix Sánchez Llibre va arribar a afirmar el maig passat que les relacions amb l’alcaldessa eren “inexistents i impossibles de refer” i va criticar la “falta de diàleg” entre Colau i la societat civil.

Un dels grans xocs entre l’ajuntament i la patronal ha girat entorn de l’ampliació del Prat, un projecte que Foment considera que “no es pot escapar” i en el qual cal anar per feina. “Tenim de tot menys temps”, va advertir Sánchez Llibre en un acte a Esade el juny passat. En canvi, Colau va insistir que l’ampliació que planteja Aena “no és realista” i que la Unió Europea no la permetria.

Altres qüestions que també han estat motiu de disputa durant els últims anys entre el govern municipal i la patronal han estat el projecte de l’Hermitage –l’alcaldessa considera que la ciutat no necessita “més concentració turística”- o la normativa per limitar les llicències VTC –les que utilitzen Uber i Cabify- a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia