Política

Alberto Rodríguez demana explicacions a Batet per la retirada del seu escó al Congrés

El ja exdiputat d’Unides Podem li requereix en una carta que aclareixi la base legal i l’autoria de la resolució

Retreu a la presidenta del Congrés haver creat “una pena no prevista en la sentència”

L’exdiputat d’Unides Podem al Congrés Alberto Rodríguez ha demanat explicacions per carta a la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, per la decisió de retirar-li la condició de parlamentari arran de la condemna del Tribunal Suprem (TS) espanyol per agredir un policia. Entre altres qüestions, li pregunta si l’“arbitrària” decisió de privar-lo de l’escó va ser “personal seva”.

En l’escrit, Rodríguez requereix a Batet que li aclareixi “amb quina base legal ha decidit transformar una pena accessòria d’inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu” en “una de privació de l’escó”. El ja exdiputat li retreu que d’aquesta manera ha creat “una pena no prevista en la sentència”. “Quin precepte de la llei electoral m’ha aplicat?”, pregunta.

També vol saber si “l’arbitrària decisió” la va prendre personalment Batet o algun òrgan col·legiat, com la Mesa del Congrés. Sigui d’una manera o de l’altra, Rodríguez s’interessa per quina és la llei que els atribueix competències per prendre aquesta mena de mesures. “Quan i mitjançant quina resolució es va adoptar tal mesura?”, insisteix. A més, planteja per què la mesura va ser comunicada sense “cap procediment previ”.

L’exdiputat canari explica que “exercitarà tots els recursos que la llei li permeti per revertir tan arbitrària mesura”. És per això que reclama una resposta de Batet “per poder delimitar l’objecte del futur litigi que tinc constitucionalment garantit”.

Rodríguez ha contractat els advocats Isabel Elbal i Gonzalo Boye per preparar el recurs davant una decisió que considera que vulnera els seus drets constitucionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia