Política

Aragonès torna a demanar l’amnistia i l’autodeterminació després de la detenció de Costa

El president denuncia a Twitter la “repressió i judicialització permanent” contra l’independentisme

“Davant la repressió i la judicialització permanent contra l’independentisme: amnistia, autodeterminació i independència”. Son les paraules de reacció del president de la Generalitat, Pere Aragonès, d’aquest dimecres al migdia a Twitter, després de la detenció de l’exvicepresident primer de la Mesa del Parlament Josep Costa. Els Mossos han detingut l’exdirigent de JxCat aquest matí per ordre judicial per fer-lo comparèixer davant del TSJC. Costa estava citat davant del tribunal com a investigat a mitjans de setembre per desobeir el TC en permetre debatre al ple sobre monarquia i autodeterminació. L’exvicepresident va decidir no presentar-s’hi argumentant que ell no reconeix el tribunal per jutjar cap acord del Parlament.

Costa va afegir que no estava “disposat a establir una taula de diàleg amb jutges i fiscals repressors, que no entenen la separació de poders”. El TSJC va decidir no tornar-lo a citar però es va reservar la possibilitat de fer-lo comparèixer “mitjançant la força pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia