Política

Jornades sobre el municipalisme, a Verges

Les primeres Jornades Municipalistes per la República de les comarques gironines se celebraran el pròxim 6 de novembre a Verges. Organitzades per Municipalistes per la República des de Baix i Junts Fem Poble –al govern a l’Ajuntament de Verges–, volen contribuir a crear xarxa i bastir estratègies conjuntes des del municipalisme.

Ignasi Sabater, alcalde de Verges, va explicar ahir al matí en la roda de premsa de presentació que se centraran a debatre sobre el dret a l’aigua, la transició energètica, els lideratges feministes i la dinamització econòmica en els municipis petits i mitjans. Les taules es clouran amb un debat amb la mirada posada en les eleccions del 2023. Entre els participants a les xerrades, hi haurà el diputat de la CUP Dani Cornellà, alcaldes de diversos municipis catalans i investigadors de diferents àmbits.Les jornades començaran amb una taula de debat sobre el dret a l’aigua i la recuperació de la gestió pública amb la participació de l’exdiputada Laia Pèlach; la portaveu d’Aigua és Vida, Míriam Planas, o la investigadora de la Càtedra Unesco de Desenvolupament Humà Sostenible (UdG), Edurne Bagué.En la taula sobre lideratges feministes al món local hi participaran Dolors Pons, alcaldessa de Viladamat; Nora San Sebastián, consellera a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i regidora a Badalona; Marta Guillaumes, diputada a la Diputació de Girona i regidora a Salt, i Gina Sabadell, alcaldessa d’Argentona, com a ponents.Pel que fa al debat sobre transició energètica, hi participaran Cornellà; l’alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, Raül Valentín; la tresorera de l’Associació de Municipis per l’Energia Pública i regidora de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofra, i Mònica Guiteras, membre de la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE).Finalment, en la taula sobre dinamització econòmica hi participaran, entre altres, el representant d’EH Bildu a les Juntes Generals i Biscaia i investigador Urko López; el regidor de Celrà Josep Bartis; la regidora de Desenvolupament Econòmic de Ripollet, Meritxell Caler, i la regidora d’Hisenda de Tona, Judit Sardà.L’acte es clourà amb un debat “estratègic” titulat Horitzó 2023: guanyem la República des de baix. Hi intervindran la regidora de Guanyem Girona Cristina Andreu, la diputada de la CUP Dolors Sabater, Urko López, l’exalcalde de Viladamat Robert Sabater i l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ignasi Llorente.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona