Política

El PSC oficialitza el lideratge d’Illa com a primer secretari

El congrés extraordinari del desembre ratificarà l’elecció

Únic candidat, ha tingut suport dels exlíders del partit

El PSC feia oficial ahir el nomenament de Salvador Illa com a primer secretari i líder del partit després que l’escollís l’autoritat electoral en ser l’únic candidat a rellevar el fins ara líder Miquel Iceta. Com a primer secretari electe, Salvador Illa serà ratificat pel congrés extraordinari que els socialistes catalans celebraran els dies 18 i 19 de desembre.

Secretari d’organització del partit fins ara, Illa ja s’havia convertit a la pràctica en el líder del PSC des que Iceta va anunciar de sorpresa el 30 de desembre que feia un pas al costat i que seria Illa el nou candidat a la presidència de la Generalitat per a les eleccions del 14 de febrer d’aquest any. La decisió d’Iceta sacsejava la campanya electoral situant de candidat la persona a qui se li reconeixia haver liderat els mesos més crítics de la pandèmia de Covid-19 com a ministre de Sanitat.

Sense aconseguir trencar la majoria independentista, Illa assolia l’objectiu prioritari de guanyar i situar de nou el PSC com a primer partit del país. La renúncia d’Iceta al lideratge des de la primera secretaria era el següent pas previsible, que es va anunciar a l’agost. Sense cap candidat alternatiu a rellevar Iceta, ahir l’autoritat electoral del PSC anunciava l’elecció d’Illa amb el suport, entre d’altres, de Raimon Obiols, Narcís Serra, José Montilla, Pere Navarro i Miquel Iceta, tots ells ex primers secretaris del partit. Amb la prioritat avui de reforçar el govern espanyol de Pedro Sánchez, del qual forma part Iceta com a ministre, la vice primera secretària, Eva Granados, ha marxat a Madrid de portaveu del PSOE al Senat. El congrés del desembre tindrà l’objectiu de refermar Illa com a líder de l’alternativa de govern que el PSC vol assolir en el futur a Catalunya.

LA FRASE

Ara l’objectiu és encara més ambiciós: governar Catalunya. Estem preparats per fer-ho i ho farem
Salvador Illa
carta a la militància del primer secretari electe del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia