Política

La regidora de la CUP Ona Curto, primera presidenta de l’Assemblea de Representants del Consell per la República

La cambra es constitueix en un plenari a Canet de Rosselló

La reunió ha servit per triar la resta de la mesa i aprovar les comissions de treball

El Consell de la República ha elegit la regidora de la CUP a Arenys de Mar (Maresme) Ona Curto com a primera presidenta de la seva Assemblea de Representants.

La votació s’ha celebrat aquest diumenge a la població nord-catalana de Canet de Rosselló, en el plenari que ha servit per constituir l’Assemblea i la seva mesa.

Curto ha quedat per davant de Maria Costa i Jordi Pessarodona, que ocuparan les dues vicepresidències de la mesa, primera i segona, respectivament. Els membres de l’assemblea també han triat Joan Puig com a secretari primer i Assumpció Lailla secretària segona.

Una vegada triats els càrrecs de la mesa s’han aprovat les comissions de treball. El plenari de l’Assemblea ha reunit per primera vegada els seus 121 membres després de les eleccions per triar els representants.

Després de ser elegida per 59 vots, Curto ha assegurat que vol “representar la transversalitat del Consell” i ha admès que “falta molta gent encara” en aquest òrgan independentista. És per això que demanat “ser-hi i ocupar” aquest espai.

Curto ha defensat que el Consell per la República és una eina “molt útil” per arribar a la independència però ha afegit que “si no funciona aquesta en trobarem d’altres”. “Ara per ara és l’eina que té més contingut i estratègia. És important que la legitimem i que la tinguem en compte”, ha reblat.

Curto ha lamentat el “punt de desconeixença i desconfiança” que hi ha hagut en relació al Consell per la República i ha reconegut que hi manquen càrrecs electes. I és que ara mateix, només 40 dels 121 representants són persones amb càrrecs institucionals. És per això que ha demanat “legitimar” l’ens i confia s’incorporin més electes. “El més important és que s’hi vagin sumant, però sí que és cert que en falten molts”, ha reconegut. .

D’altra banda, la nova presidenta també ha destacat la forta presència femenina en el consell, que té més del 70% de dones.

Al ple constituent de l’Assemblea de Representants hi han assistit, entre d’altres, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Segons ha informat TV3, Ponsatí ha estat retinguda uns minuts per la gendarmeria francesa a l’aeroport de Perpinyà, però finalment ha estat deixada en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia