Política

política

El TSJC descarta investigar el govern d’Aragonès pels avals

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat investigar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers Jaume Giró i Laura Vilagrà pels avals de l’Institut Català de Finances (ICF) que es volien concedir als ex alts càrrecs a qui el Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions, i que al final es van cobrir amb aportacions d’ERC i d’afectats. En una resolució, difosa ahir, la sala civil i penal del TSJC comparteix el criteri de la Fiscalia Superior de Catalunya i acorda inadmetre a tràmit les denúncies de Vox, Convivència Cívica Catalana i Cs contra Aragonès i els consellers per prevaricació i malversació de fons.

El TSJC raona que “res permet afirmar que el marc legal aprovat pel govern sigui arbitrari per si mateix i que possibiliti sense més ni més una administració deslleial de fons públics”. En paral·lel, la fiscalia de Barcelona investiga des de fa mesos la junta de govern de l’ICF en aprovar que l’ens pogués concedir avals sense un canvi de norma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia