Política

El govern ofereix a la CUP dos impostos nous sobre fiscalitat verda

La proposta incorpora un gravamen sobre les emissions portuàries de grans vaixells i un altre per a les activitats industrials que generen més gasos contaminants

La coordinadora oberta parlamentària de la CUP valorarà l’oferta aquest dissabte

Dos impostos nous sobre fiscalitat verda, un que grava les emissions portuàries i un altre sobre les activitats industrials que generen més gasos contaminants, són les últimes propostes que el govern de la Generalitat ha presentat a la CUP-NCG per aconseguir el seu suport als pressupostos del 2022. El document –avançat per eldiario.es i TV3- també inclou una partida de 1.000 milions d'euros per habitatge, tal com ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest divendres des de París.

Al text enviat a la CUP el govern garanteix que aprovarà durant el mes de novembre la memòria preliminar de l’avantprojecte de Llei de l’impost sobre les emissions portuàries de grans vaixells. Així mateix, l’impost corresponent a les activitats econòmiques que generen gasos amb efecte hivernacle s’aprovarà al desembre. En tots dos casos els projectes de llei es presentaran al Parlament durant el 2022.

A més, l’executiu es compromet a estudiar el model de gestió de l’aigua per “remunicipalitzar-la” i a revisar els procediments sancionadors de la Llei de Seguretat Ciutadana.

Pel que fa a l’habitatge, Aragonès ha anunciat l’aposta del Govern des de París. La partida arribarà als 1.000 milions d'euros, de manera que així l’executiu complirà una de les principals demandes dels anticapitalistes.

Igual que en propostes anteriors de l’executiu als anticapitalistes, el document detalla que la Generalitat no assumirà “cap cost” en el projecte de Hard Rock, al mateix temps que no es formalitzarà la candidatura als Jocs d’Hivern fins que no s’hagi realitzat la consulta, prevista pel 2022.

La CUP valorarà l’oferta aquest dissabte en la coordinadora oberta parlamentària (COP).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia