Política

El PSC recorda Lluch 21 anys després del seu assassinat

Els socialistes van reivindicar el seu diàleg al cementiri de Maià de Montcal, municipi on va viure i està enterrat

Dirigents destacats del PSC i diversos càrrecs i militants de les comarques gironines –com ara el subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon, el diputat Marc Lamuà i l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez– van recordar, ahir, la figura d’Ernest Lluch, el dia que es complien 21 anys del seu assassinat a mans d’ETA. Després de l’acte d’homenatge a la seva tomba, al cementiri garrotxí de Maià de Montcal, l’expresident de la Generalitat José Montilla va reivindicar la importància del llegat del polític i exministre de Sanitat espanyol per posar les bases d’un sistema de salut universal que ha permès lluitar contra la pandèmia de la Covid-19.

En nom dels socialistes gironins, de què Lluch va encapçalar la llista a les eleccions del 1979 al Congrés, la diputada al Parlament i primera secretària del PSC a Girona, Sílvia Paneque, va recordar-ne l’“herència política” que Ernest Lluch va deixar al partit i a tots els seus militants. Per això, Paneque va posar de manifest la voluntat que tenia de “dialogar i buscar consensos amb tothom”.

Aquesta coneguda aspiració al diàleg de Lluch també va servir a la portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, per retreure a ERC el fet de no voler parlar amb el grup sobre l’aprovació dels pressupostos a hores que expiri el termini de la coalició dels republicans i JxCat per tirar endavant els comptes. Malgrat això, va garantir que mantindran fins a l’últim minut la mà oberta per pactar.

Altres reaccions virtuals

Tampoc es van oblidar, ahir, a les xarxes de la trista efemèride el president espanyol, Pedro Sánchez, que va lloar la feina “per la convivència i la concòrdia” de l’exministre, el líder del PSC, Salvador Illa, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia