Política

La CUP no veu trencada la relació amb el Govern, però li reclama “un horitzó independentista”

Reguant demana a ERC i JxCat que no utilitzin l’acord d’investidura “per fer-se la traveta”

La portaveu de la CUP-NCG, Eulàlia Reguant, ha assegurat aquest dilluns que la seva formació seguirà “treballant” perquè el Govern estigui “al servei de la gent” i abandoni el turisme i els “macroprojectes” com la candidatura olímpica dels Pirineus o el complex que Hard Rock vol instal·lar al Camp de Tarragona.

La diputada anticapitalista ha manifestat així la voluntat de la CUP de no trencar relacions amb l’executiu català tot i que no donaran suport als pressupostos que ha presentat. Tot i això, ha reclamat al Govern que posi l’autodeterminació “en l’horitzó”. “De revolució democràtica no n’hi ha de millor que un referèndum, amb permís o sense, perquè persistint en aquesta via és com arribarem a la independència”, ha plantejat.

Reguant ha intervingut al ple del Parlament que debat les esmenes a la totalitat als pressupostos i ha criticat els comptes pel seu “continuisme”. Hi veu dèficits en matèria d’habitatge, de salut i de lluita contra la pobresa i ha considerat “propaganda” que el Govern els vengui com a expansius, ja que l’augment del pressupost és fruit dels fons europeus per a la recuperació després de la pandèmia de Covid-19.

A més, ha afirmat que els comptes per al 2022 són “la continuació de les receptes” que han dut Catalunya a la situació actual i ha deplorat que hagin esdevingut “moneda de canvi” amb els de l’Ajuntament de Barcelona. Ho ha dit després que els comuns hagin retirat la seva esmena a la totalitat i hagin anunciat que permetran que se segueixin tramitant els pressupostos de la Generalitat a canvi d’un acord que inclou, entre altres, que ERC faciliti els pressupostos del consistori barceloní.

L’acord entre ERC i En Comú Podem ha aixecat recels a JxCat, que ha acusat els republicans de trencar la majoria independentista. Reguant els ha respost que “qui abandona el 52% és qui pacta per la porta del darrere l’ampliació de l’aeroport del Prat” o treballa “pels interessos de les patronals”, al·ludint el pacte que el vicepresident, Jordi Puigneró, va tancar amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Sobre les crítiques del partit de Carles Puigdemont al pacte d’investidura d’ERC i la CUP que va permetre investir Pere Aragonès com a president de la Generalitat, la portaveu anticapitalista ha recordat als membres del Govern que ocupen el seu càrrec actual “gràcies a aquell acord” i ha exigit que “no l’utilitzin per fer-se la traveta com s’han fet tota la vida quan els interessa”. “Els seus problemes són els seus problemes. No ens facin servir a nosaltres”, els ha etzibat.

Reguant també ha exigit la “reindustrialització” de Catalunya i un pacte per la indústria que “vagi més enllà” i asseguri la creació de llocs de feina de qualitat i la transició ecològica. En aquest darrer àmbit, ha destacat la necessitat que “l’aigua, l’energia i el transport no estiguin en mans privades” i ha lloat que els comptes del Govern “comencen a dibuixar les primeres passes cap a l’energètica pública”, tot i que “només” representa el 0,03% del pressupost”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia