Política

Arxivades tres peces separades del cas Innova sobre contractacions, incompatibilitats i honoraris

El jutge de Reus diu que les acusacions de l’Ajuntament i Ara Reus no han manifestat interès en la investigació

El titular del jutjat número 3 de Reus que investiga el cas Innova ha arxivat tres peces separades més del cas: les peces número 3, 5 i 10.

Es tracta d’investigacions obertes en relació amb unes suposades malversació de cabals i prevaricació per contractacions de personal de forma irregular al Grup Aigües, Grup Econòmic i Grup Salut del hòlding —peça número 3—; per les incompatibilitats que el principal investigat, Josep Prat, hauria comès ocupant simultàniament càrrecs a Innova, l’ICS o la patronal UPS —número 5—; així com pel suposat pagament dels honoraris a l’advocat de la defensa de Prat amb diners públics —número 10—.

La interlocutòria d’arxivament de la peça número 3 apunta que no s’han trobat elements que puguin provar indicis delictius ni imputar ningú per la contractació de Prat com a director general de serveis de l’Ajuntament; la de Joan Carles Ferraté; com a gerent de serveis municipal; la de personal directiu d’empreses dependents de Sagessa; la d’un fill d’un regidor a l’empresa Esports i Lleure; la presència de familiars de càrrecs polítics treballant per Innova o l’exercici de comandament de la Guàrdia Urbana de Reus per part d’una persona sense les credencials necessàries.

Segons el jutge, efectuar una “esmena a la totalitat” dels nomenaments del hòlding i les seves fundacions —aquestes últimes ja s’investiguen en altres peces separades”— seria una “investigació prospectiva”. Apunta que els indicis principals es basaven en “notícies de premsa que no s’han vist confirmades després de més de vuit anys d’instrucció”. “A més, alguns dels nomenaments, en el cas de ser il·legals podrien estar prescrits”, tanca.

En el cas de la peça número 5, el titular del jutjat número 3 de Reus assegura que amb la documentació recollida i les investigacions efectuades no es pot decidir que “algú sigui investigat”. Assumeix que la base parteix de la situació d’incompatibilitat de Prat de la qual partia l’inici de la peça i que va donar a les peces separades 7 i 16. “En cas de ser il·legal, podria haver prescrit”, tanca.

En aquests dos primers casos, el jutge apunta que ni les acusacions particulars de l’Ajuntament ni la popular d’Ara Reus han mostrat interès ni hagin sol·licitat la pràctica de diligències des de fa dos anys. A partir d’aquest “silenci”, el jutge els retira la condició d’acusacions personades en les peces separades en les quals no han tingut activitat processal significativa. No és així en el cas de l’altra acusació particular, la de la CUP. Malgrat això, sí que descarta la pràctica de les diligències sol·licitades fruit de l’arxivament.

Pel que fa a la peça número 10, per suposats delictes contra l’administració pública pel pagament dels honoraris del seu advocat, Xavier Melero, a càrrec de fons públics. Arran de les declaracions de tots dos i la documentació, interlocutòria sosté que no s’aprecien fets que es puguin considerar com a delictius i només “consten converses informals sobre el pagament d’honoraris de la defensa de Prat”, sense que “cap d’aquestes conversacions es materialitzés en algun pagament o decisió al respecte”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.