Política

Reguant crida a utilitzar com un “bumerang contra l’Estat” el judici per no respondre a Vox a la vista de l’1-O

La diputada de la CUP considera que la desobediència és “la millor eina per plantar cara al poder” en un acte del seu grup de suport

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha cridat a utilitzar com un “bumerang contra l’Estat” el judici per no respondre a Vox a la vista de l’1-O. Ho ha dit en un acte organitzat pel grup de suport a Reguant, Ferma contra el Feixisme, celebrat al barri de la diputada, a Sant Antoni. Reguant ha agraït a aquest col·lectiu que s’hagin organitzat per “utilitzar de punta de llança un procés judicial que exemplifica què és la justícia a l’Estat espanyol i com l’extrema dreta utilitza totes les eines que l’Estat li ha posat a l’abast tenir més presència a arreu”. “La desobediència és la millor eina per plantar cara als poders que ens volen als marges”, ha defensat la diputada.

Entre els assistents a l’acte hi havia els diputats de la CUP-NCG al Parlament Carles Riera, Dolors Sabater o Pau Juvillà, o la diputada al Congrés Mireia Vehí. També la diputada Montserrat Vinyets, que ha augurat que la justícia “s’inventarà argúcies legals per apartar Reguant del seu escó”.

També la diputada Montserrat Vinyets, que ha augurat que la justícia “s’inventarà argúcies legals per apartar Reguant del seu escó”. També ha destacat que Reguant “no va dir només que no declararia a preguntes de Vox, sinó que també va dir que volia declarar en català”.

Reguant ha explicat que la decisió de no respondre les preguntes de Vox a la vista de l’1-O va ser presa de manera “col·lectiva”, tant per a ella com per a l’exdiputat de la CUP Antonio Baños.

“Vam considerar que el que podia ajudar més a fer fort el moviment antifeixista era denunciar la connivència del poder judicial amb l’extrema dreta”, ha argumentat. I a “denunciar com la transició mai ha depurat els fonaments de l’Estat i que la presència de l’extrema dreta feia dir de manera clara que era impossible que hi hagués justícia en aquest judici”.

“El deure moral que tenim és seguir dient que no contestarem les preguntes d’un partit feixista, xenòfob i racista”, s’ha reafirmat la parlamentària, envoltada de diputats, militants i amics.

La Fiscalia demana 6 mesos de presó i inhabilitació contra la diputada anticapitalista per un delicte de desobediència greu, en negar-se a respondre a Vox durant el judici del procés.

Aquest ha estat el primer acte organitzat pel grup de suport a Reguant. S’ha celebrat al seu barri, a Sant Antoni, que està de festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia